Bekeményít a Netflix - hadat üzent a jelszavakkal trükközőknek

Forrás: Shutterstock -
előfizető felhasználó Netflix lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első negyedévben nagyjából 200 000 előfizetést vesztett el a Netflix, világszerte csökken a felhasználók száma.

A streaming szolgáltatásnak több mint egy évtizede először kell szembenéznie a lanyhuló kereslettel, de nem nézik tétlenül a folyamatot: a Netflix le akar csapni a hozzáférési adatait megosztó felhasználókra.

A koronavírus-járvány elején még a válság egyik legnagyobb nyertesének tekintették a Netflixet, de az idei év kezdete óta ez úgy tűnik, megváltozott. A részvényeik árfolyama csak az idén több mint 40 százalékot esett, ennek egyik oka pedig az ukrajnai háború.

Forrás: Shutterstock

Mivel leállt az oroszországi üzlet, ez egy csapásra körülbelül 700 000 előfizető elvesztését eredményezte, de ha ez nem történik meg, a Netflix akkor is elmaradt volna a saját várakozásaitól. A szolgáltatás mintegy kétmillió ügyfél elvesztésével számol a következő negyedévben.

A becslések szerint több mint 100 millió háztartásban élvezik ingyen a cég szolgáltatásait. Amíg magas volt a növekedés, nem foglalkoztak a problémával, de most a Netlix mégis megelégelte a potyázókat - írja a krone.at.

A Netflix az IP-címek segítségével fogja meghatározni, hogy a felhasználók hol érik el a szlgáltatást, de akár egy évbe is telhet, mire világszerte üzembe helyezik az új rendszert.

Nemrég debütált a Bridgerton második évada a Netflixen, a készítők pedig már azt is elárulták, hogy mire számíthatnak A Bridgerton család rajongói. Az már biztos, hogy Penelope Featherington karaktere fontos szerepet fog játszani az epizódokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.