Bizarr élőlényeket mosott partra a víz: a szakértőknek is gondot okozott az azonosítás

bizarr tengeri sárkány ausztrál partok bizarr élőlény Ausztrália
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem ez az első eset, hogy ijesztő külsejű vagy beazonosíthatatlannak vélt élőlényeket mos partra a víz Ausztráliában. Pár héttel ezelőtt egy négylábú, koponyafejű állatra bukkantak a tenger mellett, most viszont egy ritka fajra lettek figyelmesek a tudósok.

A napokban többen is beszámoltak arról, hogy csikóhalra emlékeztető színes lények bukkantak fel az egyik ausztrál tengerparton. A lényeket a tudósoknak is nehéz volt beazonosítani, ugyanis ritkán látni őket, így csak kevesen vannak, akik testközelből látták már a tengeri sárkányokat.

Az elpusztult és partra mosott példányok vizsgálata még folyik, de egy tengerökológiai professzor szerint a zord időjárás, az óceánba került szennyező anyagok és a nagy hullámzás kombinációja végezhetett az élőlényekkel.

A tengeri sárkányok nem ritkák az ausztrál vízekben, azonban merőben szokatlan, hogy az élőhelyüktől ilyen messze, a partok közelében találjanak rájuk. A faj egykor veszélyeztetett volt, de pár évvel ezelőtt egy kevésbé aggályos kategóriába sorolták vissza a tengeri sárkányokat. Az engedély nélkül történő vadászásukat vagy begyűjtésüket a törvény bünteti – írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.