Heves zivatarokkal folytatódik a hét: ne tervezzünk kültéri programot

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Carmen Jaspersen -
eső zivatar időjárás Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán még esős, borult idő lesz, de a hét további részében egyre naposabb időre számíthatunk. 

Szerdán északon és nyugaton többnyire zárt lesz a felhőzet, míg délen és keleten a felhőzetben nagyobb szakadozások is előfordulhatnak. Többfelé valószínű eső, zápor, főként az Alföldön zivatarok is kialakulhatnak. A Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél, zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan borult, csapadékos tájakon 10 és 15, míg a kevésbé felhős Dél-Alföldön 16 és 22 fok között alakul. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl a levegő - írja a meteorológiai szolgálat.

Képünk illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Carmen Jaspersen

Csütörtök
Reggelig a középső és a keleti területeken még többfelé lesz csapadék, majd északnyugat felől mindenhol csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen süt ki a nap. Az északkeleti szél megélénkül. 14 és 19 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete.
Péntek
Eleinte délnyugaton lehetnek felhős tájak, majd országszerte többórás napsütés valószínű. Csapadék nem lesz. 15-20 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.
Szombat
Ragyogó tavaszi napsütésre van kilátás, melyet csak kevés gomolyfelhő zavar. Nem lesz eső. 16-21 fok közötti kellemes idő ígérkezik.
Május 1-je, vasárnap
Változóan felhős idő várható, zápor csak elszórtan fordul elő. A keleti, északkeleti szél megélénkül. 19-20 fok köré melegszik a levegő - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.