Másfél év börtönre ítéltek egy kerítőt Somogyban

Forrás: Shutterstock -
börtönbüntetés Somogy megye ítélet kitartottság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jogerősen másfél év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla kitartottság bűntette miatt egy somogyi férfit, aki gyermekei anyjának és fia volt barátnőjének 2006 és 2020 között ausztriai és magyarországi prostitúciós tevékenységét segítette - tájékoztatta döntéséről a bíróság szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a vádlott 2012-ben ismerkedett meg a hajléktalan életmódot folytató egyik sértettel, akinek felajánlotta, hogy költözzön hozzá és lakhatásért cserébe gondozza beteg élettársát. Miután már egy háztartásban éltek, a nő és a vádlott között szexuális kapcsolat is létrejött, amelyből 2013-ban és 2014-ben gyermekük született.

A nő a két szülés között elköltözött a férfitől és prostitúcióból próbálta eltartani magát, de végül visszaköltözött a vádlotthoz és nála élt a második gyermek megszületése után is. A férfi kihasználta, hogy közös gyermekeiknek ő a gyámja és a sértett lakhatása, megélhetése nem volt biztosított - minden alkalommal sikeresen vette rá, hogy költözzön vissza hozzá.

Az ügy második sértettje 2013-ban megismerkedett meg a vádlott fiával - aki egy háztartásban élt az apjával -, s hozzá is költözött. Miután a fiú és a nő kapcsolata megszakadt, a vádlott felajánlotta a második számú sértettnek is, hogy maradhat a házában. A vádlott és a másik nő között is szexuális kapcsolat alakult ki; a sértett érzelmileg erősen kötődött a férfihez.

Mivel a vádlottnak a családi pótlékon kívül más rendszeres jövedelme nem volt, a sértettek 2016-tól 2018 szeptemberéig heti, kétheti rendszerességgel Ausztriába, Bécsbe utaztak prostitúciós tevékenységet folytatni. A sértettek, valamint a vádlott és családja az így megszerzett pénzből biztosították megélhetésüket.

Másfél év börtönre ítéltek egy kerítőt Somogyban - A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Az utazások során a vádlott gondoskodott a két nő szállításáról, a határhoz közel szállást bérelt számukra, majd pár nap múlva értük ment.

A sértettek a szexuális szolgáltatásért kapott pénzt minden esetben átadták a vádlottnak.

Miután az egyik nőt tiltott kéjelgés miatt kitiltották Ausztriából, 2018-tól 2020 februárjáig a vádlott hetente-kéthetente Győr és Mosonmagyaróvár között segítette a nő prostitúciós tevékenységét.

A korábban eljárt Kaposvári Törvényszék a vádlott bűnösségét még kétrendbeli emberkereskedelem bűntettében állapította meg, és ezért a vádlottat halmazati büntetésül hét év szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy a szabadságvesztést fegyházban kell végrehajtani.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés végett, míg az ügyész súlyosbítás érdekében jelentett be fellebbezést, utóbbi azonban fellebbezését visszavonta.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a vádlott által elkövetett cselekményt kerítés bűntettének minősítette és a vele szemben kiszabott büntetést 1 év 6 hónap börtönbüntetésre enyhítette.
Az ítélet jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.