Hajszálon múlott a tragédia: 9 hónapos kislány rekedt az autóban Érden

kisbaba hőguta baleset autó gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az óvodai autóbuszban rekedt és a kórházban elhunyt Inez tragédiája óta a rendőrség nem győzi hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a szülők ne hagyják gyermekeiket a forró járművekben.

Véletlen balesetek azonban még a legnagyobb odafigyelés mellett is előfordulhatnak, akárcsak a minap Érden, ahol egy kétségbeesett édesanya kérte a rendőrség segítségét, miután 9 hónapos kislánya a kocsijában rekedt június 21-én.

A kép illusztráció. Forrás: Photononstop/Sebastien Desarmaux/Godong

A nő a hívására reagáló diszpécsernek elmondta, hogy gyermekét az autós hordozóban rögzítette, a kulcsot az ülésre tette, az ajtót pedig bezárta, mire azonban a volán mögé ült volna, a központi zár lezárta a járművet.

Balázs Gyula r. őrmester érkezett a helyszínre, aki azonnal betörte a gyermektől legtávolabb eső ablakot, kinyitotta az ajtót, majd az utastérben kikapcsolta a kicsi biztonsági övét, így édesanyja kiemelhette őt az autóból.

Szerencsére nagyobb baj nem történt: a kislányhoz mentőt hívtak, megfigyelésre kórházba vitték – írja a police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.