Kimúlt a világ egyik legöregebb, állatkertben tartott pingvinje - Gondozója szerint egy úriemberhez hasonlított

Forrás: AlainGuerrier/HorizonFeatures/Leemage -
pingvin San Francisco állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Negyvenévesen a San Franciscó-i állatkertben szerdán kimúlt a Captain Eo nevű Magellán-pingvin, ami a világon az egyik legöregebb, állatkertben tartott példány volt.

A Magellán-pingvinek az állatkert közleménye szerint 20-30 évet élnek. Captain Eo a nevét egy 1980-as évekbeli Michael Jackson-rövidfilmről kapta, amelyet Disneylandben vetítettek. A hím pingvin a San Franciscó-i állatkert Magellán-pingvin kolóniájának utolsó alapító példánya volt. Captain Eo élete végén már alig látott és hallott, és különleges táplálásra szorult.

Magellán-pingvinek (Spheniscus magellanicus) a Falkland-szigeteken - Illusztráció Forrás: AlainGuerrier/HorizonFeatures/Leemage

A Magellán-pingvinek Dél-Amerikában őshonosak. Több mint 60 centi magasra nőnek és majdnem hat és fél kilót nyomnak kifejlett állatként. Captain Eo 1984-ben érkezett az állatkertbe, amikor 52 vadon élő Magellán-pingvint szerzett be az intézmény, hogy létrehozzon belőlük egy kolóniát.

Gondozói szerint Captin Eo egy finom úriemberhez hasonlított: nem tolakodott az etetésnél, csöndben és udvariasan kivárta a sorát, és miután jóllakott, úszott egyet vagy visszatért a helyére.
Captain Eónak 26 utódja született, és haláláig 31 "unokája", valamint 8 "dédunokája" is volt már.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.