aligátorteknős Keszthely veszélyes hüllő Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A horgász alig akart hinni a szemének, amikor ponty helyett egy aligátorteknőst húzott ki a vízből.

Szeles Zsolt július 10-én ment ki horgászni a Balatonhoz, de végül valami teljesen más akadt horogra, mint amire számított.

"Az interneten kerestünk rá, gy azonosítottuk be a teknőst. Egyből hívtuk egy vízirendőrt, de ő nem foglalkozott vele. Bevittük a Keszthelyi Rendőrkapitányság, majd próbáltuk elérni a Veszprémi Állatkertet, de vasárnap este nem sikerült" – mesélte Zsolt, hozzátéve, hogy másnap sikerült elérnie a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságát, akik elvitték az állatot.

Mai fogásom a Keszthelyi Libás strandon. Aligátorteknős.

Posted by Szeles Zsolt on Sunday, July 10, 2022

Az utóbbi években nem ez volt az első ilyen eset, és a szakértők szerint ez még csak a kezdet. Ennek oka, hogy a 90-es évek végén még legálisan lehetett beszerezni ezeket a hüllőket, amelyek akkor úgy érme nagyságúak lehettek. Azonban az állatok folyamatosan növekednek, végül pedig akkorák lesznek, hogy már teher lesz a tartásuk, így az emberek inkább megszabadulnak tőle - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.