A helikopter rotorja végzett egy fiatal turistával: a szülőket állítólag nem engedték a helyszín közelébe

Spata helikopter-baleset helikopter baleset Görögország rotor tragédia brit turista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Barátaival érkezett vissza a népszerű turistacélpontnak számító görög szigetről az a fiatal brit férfi, aki belesétált az őket szállító helikopter még működő rotorjába. A gyorsan forgó éles fémlapátok végeztek a mindössze 22 éves sráccal.

Jack Fenton barátaival és szüleivel vélhetően a nyaralásukat töltötték Görögországban. A brit társaság helikopterrel tért vissza Mykonos szigetéről a szárazföldre, és az Athéntól nem messze fekvő Spata közelében landoltak. Elsőként Jack és három barátja érkezett meg, miközben a szülők egy másik géppel követték a fiukat.

Nem tudni, a srác miért indult a helikopter hátsó része felé, de belesétált a leszállás után még nagy sebességgel forgó rotorlapátok közé, az éles fémdarabok pedig végeztek a brit turistával. A szülőket szállító másik gépet a SkyNews információi szerint elterelték, hogy ne lássák gyermekük végzetes balesetének helyszínét.

A portál szerint a rendőrség jelenleg is vizsgálja, hogy a pilóta szólt-e a társaságnak, hogy a rotor a leszállás után sem áll meg és még perceken át képes forogni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.