Kutyája próbálta menteni Sándort: a vak férfit méterekkel a munkahelye előtt gázolták el

Forrás: Thinkstock -
gázolás kutya vak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfő hajnalban, a munkahelye előtt gázolták halálra a vak Sándort, akit a kutyája próbált menteni. 

Sándor a kutyájával évek óta ugyanazon az útvonalon közlekedett a munkahelyéig a Csongrád-Csanád megyei Kisteleken, a végzetes napon is a szokásos utat tették meg. Amikor a férfit elütötték, már éppen az úttesten keltek át, a felezővonalon is túl voltak. A kutya, Infra megpróbálta elrántani Sándort, de akkor már nem tudott mit tenni, nem tudtak kitérni az autó elől.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

"A környéken nincs zebra, ráadásul ott a bejárat, máshol nem tudtak volna átkelni. El sem tudom képzelni, mit élhetett át szegény keresztapám, amikor Infra megérezte a bajt. Nem tudhatta, hogy mit akar jelezni a kutya. Az autó egy tőlük 100 méterre fekvő kanyarból hajtott beléjük. Esély sem volt arra, hogy érzékelje a kutya vagy keresztapa. Infra az utolsó percekben mindent megtett, amit csak lehetett. Hálásak vagyunk neki, szeretnénk, ha a temetésen is ott lenne" - mondta a Blikknek az áldozat keresztlánya.

A sofőr a lap információi szerint az autópálya felől érkezett, és azt mondta a rendőröknek, hogy elvakította a nap, ezért nem látta az átkelni próbáló Sándort és kutyáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.