Felfoghatatlan tragédia: egy papírsárkány madzagja vágta el a hatéves kisfiú torkát

halál gyerekhalál baleset tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hatéves indiai kisfiúnak apja robogóján tekeredett a nyaka köré a papírsárkány üvegszálas zsinórja. A helyszínre érkező mentősök sem tudták megmenteni az életét

A fiút az édesapja vitte hazafelé az észak-indiai Ludhijána városban, amikor a moped belefutott a zsinegbe, ami pillanatok alatt a nyaka köré tekeredett. A gyerek a motor kormánya és apja közé szorult, és a kórházba szállítás után meghalt - írta csütörtökön a The Guardian online kiadása.

Indiában nem ez volt az első eset, amikor halálos balesetet okoztak az üvegszállal bevont papírsárkányzsinegek: az ázsiai ország augusztusban ünnepli a brit uralom alól való felszabadulásának 75. évfordulóját, amit országszerte sárkányeregetéssel is ünnepelnek - írja az MTI.

A sárkányok a szabadságot és a függetlenséget szimbolizálják, de a sárkányeregetés népszerű időtöltésnek számít a környező országokban is. A sárkányokkal párharcokat vívnak, és az üvegszálas zsineg hatékonyabbá teheti a támadást a rivális sárkányára.

Forrás: AFP/Narinder Nanu

A gondot az okozza, hogy az elvesztett vagy levált zsinegek fákon vagy épületeken fennakadva óriási veszélyt jelentenek, ebben az évben már három további motoros halálát okozták.

A több mint 20 millió lakosú főváros rendőrsége ellenőrzésekkel, felvilágosító kampányokkal próbálja visszaszorítani a zsinegek kereskedelmét. Legújabb ötletük az, hogy az iskolákban előadásaikon kérik arra a gyerekeket, hogy se ők, se szüleik ne vásároljanak ilyen zsineggel ellátott papírsárkányt. A motorosok pedig egy olyan speciális nyakvédővel próbálják megelőzni a baleseteket, amelyet ragasztószalaggal rögzítenek magukra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.