Börtönbüntetésre ítélték a részegen balesetező amerikai házelnök, Nancy Pelosi férjét

Forrás: AFP/Getty Images/Bennett Raglin -
házelnök börtön baleset Amerika Nancy Pelosi férje Nancy Pelosi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bűnösnek vallotta magát Paul Pelosi, a Kalifornia államban lévő Napa megyei bíróság pedig többek közt öt nap börtönre és három év próbaidőre ítélte kedden az amerikai képviselőház demokrata elnökének, Nancy Pelosinak a férjét, aki még májusban okozott balesetet sportautójával.

A 81 éves Paul Pelosi büntetése egy vádalku nyomán 5 nap börtön, amiből már négy napot letöltött, a fennmaradó egyet pedig 8 órás közösségi munkával válthatja ki. Az ítélet szerint emellett részt kell vennie egy három hónapos programban, egy éven át alkoholszondával felszerelt gyújtásgátlót kell használnia autójában, jóvátételt fizetnie, valamint az ítélet 3 év próbaidőt is tartalmaz.

Az ítélethozatal napján, kedden a kaliforniai autópálya-rendőrség nyilvánosságra hozta a baleset utáni rendőri intézkedésről készült, a járőrautó kamerája által rögzített felvételeket. Ezekből kiderült, hogy Paul Pelosi a baleset után a jogosítványa mellett egy rendőröket segítő szervezet kártyáját is átadott az intézkedő járőröknek. A 11-99 Alapítvány rendőröket támogat és ösztöndíjat biztosít gyermekeik számára.

Az értékelések szerint a felvétel alátámasztja a rendőrségi jelentésben szereplő állítást, ami a részegség "objektíven" megállapítható jeleiről szólt. A baleset után Pelosit letartóztatták, az alkoholteszt megállapította, hogy vérének alkoholtartalma 0,082 százalék volt, ami két ezrelékkel magasabb a megengedettnél.

Többek közt öt nap börtönre és három év próbaidőre ítélték Paul Pelosit, Nancy Pelosi férjét Forrás: AFP/Getty Images/Bennett Raglin

A bírósági eljárás kezdetekor több kormányzati érdekvédő szervezet is felszólította a bíróságot, hogy ne alkalmazzon semmiféle "kivételes elbírálást" a képviselőházi elnök férjének ügyében.
Nancy Pelosi házelnök nem kommentálta az ítéletet, hivatala úgy fogalmazottt, magánügyről van szó - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.