Halszörny akadt horogra a Balatonon: videóra vették az állatot

kapás horgász rekordponty rekord Mohosz Balaton ponty
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán hajnalban rekordfogást ünnepelhetett a balatoni horgásztársaság, ugyanis olyan nagy halat fogtak ki, amekkorát eddig még soha. A horgászok számára azonban nem volt ismeretlen az állat, ugyanis korábban már többször is horogra akadt a Bütykös névre keresztelt hal.

Varga Valter István volt az a szerencsés, akinek a horgára akadt a jól ismert balatoni ponty, melyet idén májusban már kifogott egy másik horgász. Bütykös akkor egy kilóval kisebb volt, így a mostani kapással megdőlt a balatoni pontyrekord. A hal ugyanis 90 centiméter hosszú, emellett 101 centis kerülettel bír, és jelenleg 32,88 kilót nyom. A mérést halőr is hitelesítette.

A fárasztás a horgász visszaemlékezése szerint mindössze 10 percig tartott.

A halat fogó horgász még soha nem tartott kezében hasonló méretű pontyot, így a hal biztonsága érdekében nem kívánta azt megtartani fotózás céljából. Kifejezett kérésére csak a matracon fekvő halról készülhetett egy gyors fotó. A visszaengedést sem vállalta, így Bütykös végül két rutinos helyi horgász segítségével nyerte vissza szabadságát – írja Facebook oldalán a Balatoni Hal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.