Többen szexuális zaklatással vádolják a világhírű rockzenekar frontemberét

Forrás: Shutterstock -
Win Butler Arcade Fire szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szexuális zaklatással vádolják Win Butlert, az Arcade Fire rockzenekar frontemberét. Négyen is megszólaltak és elmesélték a történteket. 

A megszólaltatottak közt három nő és egy magát genderfluidnak valló illető volt, mindannyian a 18-23 év közötti korosztályból.

Mindannyian azt állítják, hogy

a férfi hírnevét kihasználva került férkőzött a bizalmukba 2015 és 2020 között. Hármukkal Instagramon ismerkedett meg, egy idő után szexuális tartalmú fotókat és videókat küldött és kért tőlük.

Mindhárman arról számoltak be, hogy rendkívül rosszul érezték magukat a felvételek miatt, egyikük szégyenről és szorongásról beszélt, ám megtették, amit Butler kért, mivel bálványozták őt. Azt is hozzátették, hogy a korkülönbség is problémás volt – Butler majdnem kétszer annyi idős volt, mint ők. A negyedik érintettel egy másik együttes koncertjén találkozott a zenész, ahol annak ellenére nyúlt a nő lába közé, hogy az nem akarta azt. Későbbi kezdeményezéseit is erőszakosnak ítélte a lány.

Egyikük azt mondta, hogy öngyilkosságot kísérelt meg a szorongás miatt, Butler ugyanis arra kötelezte őt, hogy tartsa titokban a viszonyukat mindenki előtt.

Többen szexuáis zaklatással vádolják a világhírű rockzenekar frontemberét Forrás: AFP/Getty Images/Kevin Winter

A vádakra Butler nyilatkozatban reagált: szerinte ugyan valóban szexuális viszonyba bonyolódott ezekkel az emberekkel, ám egyikük esetében sem történt erőszak, minden a másik fél beleegyezésével történt.

Butler tehát a házasságtörést elismerte, a szexuális zaklatást nem, ám ennek ellenére bocsánatot kért az érintettektől:

"Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam a viselkedésemmel. Folyamatosan tanulok a hibáimból, és nagyon keményen dolgozom azon, hogy jobb ember legyek, olyan, akire a fiam büszke lehet (...) Sajnálom, ha nem figyeltem eléggé arra, hogy milyen hatással vagyok az emberekre. Elcsesztem"

– nyilatkozta.

Felesége szintén közleményben reagált a történtekre, leírta, hogy mindenben támogatja férjét, aki sosem nyúlna egy nőhöz annak beleegyezése nélkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.