Budakalászi templomból lopott kegytárgyakat: kiflit és kenőmájast vett az árukból a férfi

Forrás: Shutterstock -
Budakalász rablás templom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azonosították és elfogták a szentendrei rendőrök azt a 28 éves férfit, aki kegytárgyakat lopott egy budakalászi templomból. A zsákmányt hiánytalanul visszaadták.

Egy vagyonvédelmi cég értesítette a sekrestyést 2022. augusztus 27-én késő este, hogy a templom riasztója több jelzést adott. A helyszínen kiderült, valaki betörte az egyik ablakot és a sekrestyéből 3 réz kelyhet, egy aranyozott csengőt és két réz gyertyatartót vitt el. A kárt 1 millió forintra becsülték.

A rendőrök adatgyűjtése rövid idő alatt egy, az elkövetés idején a közelben látott autóhoz vezetett. Tulajdonosának elszámoltatásakor meglátták egyik rokonát, kezén és lábán friss vágási sérülések éktelenkedtek – mindkettőjüket előállították, majd kihallgatták. A 28 éves H. József beismerő vallomást tett: a templom mellett gyalogolva eszébe jutott, hátha talál misepénzt, ezért egy kővel betörte a sekrestye ablakát, bemászott, összeszedte, amit tudott, egy kukában talált szatyorba gyömöszölte, majd másnap reggel eladta ismerősének, a pénzből kiflit és kenőmájast vett.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A forrónyomosok ez alapján indultak egy másik címre, ahol hiánytalanul megtalálták a lopott kegytárgyakat, újdonsült gazdájukat előállították. Vallomása szerint cimborája vitte neki a zsákmányt, fogalma sem volt róla, hogy bűnös úton szerezte. A doboznyi, aranyosan csillogó tárgyak 1500 forintért cseréltek gazdát.

A kegytárgyak azóta visszakerültek jogos tulajdonosukhoz, a munkanélküli H. József pedig őrizetbe került.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást. Kezdeményezték a letartóztatását, és vizsgálják, hogy további, vagyon elleni bűncselekményekkel összefüggésbe hozható-e - írja a Police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.