Borzalmas tragédia! Kilenc embert, köztük két gyereket tapostak halálra egy zenei fesztiválon

zenei fesztivál halál gyász tragédia Guatemala borzalom gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább kilencen meghaltak, köztük két 12 éves gyerek egy nagyszabású szabadtéri rockkoncerten, a nyugat-guatemalai Quetzaltenango városában – közölték csütörtökön a hatóságok és a segélyszolgálatok.

A halálos áldozatok mellett 6 sérültet is találtak a mentők, őket csonttörésekkel szállították kórházba.

A szemtanúk elmondták, hogy a helyszínnek csak két kijárata volt, és káosz alakult ki, amikor a kijáratok felé igyekezve mindenki egyszerre akart kijutni. A helyi média szerint a fesztiválon, ahol több mint 10 zenekar játszott, a függetlenség napját ünnepelte a közép-amerikai ország.

A mostani tömegbaleset csak egy az utóbbi időben, nyilvános rendezvényeken bekövetkezett balesetek közül, amelyeknek száma Latin-Amerikában az elmúlt években megszaporodott.

Júniusban négy ember meghalt, és körülbelül 70-en megsérültek, amikor a kolumbiai El Espinal városában egy bikaviadal-arénában összeomlott egy lelátó egy része. A régió egyik legtragikusabb eseménye pedig a 2004-es tűzvész volt, mely egy Buenos Aires-i szórakozóhelyen 194 ember halálát okozta, miután a Callejeros rockzenekar színpadra lépése után egy koncertlátogató tüzet gyújtott a zsúfolásig megtelt helyszínen - írja a New York Post.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.