Tizennégyre emelkedett az észak-törökországi szénbányában történt robbanás halálos áldozatainak száma - ismertette pénteken este Süleyman Soylu török belügyminiszter.

"Száztíz munkás volt műszakban, negyvenkilencen közülük veszélyes zónában vannak. Jelenleg huszonnyolc sérültről és tizennégy halottról tudunk" - mondta a tárcavezető újságíróknak.

Nurtac Arslan, Bartin tartomány kormányzója és Fahrettin Koca egészségügyi miniszter nem sokkal korábban közölték, hogy robbanás történt az Amasra körzetben található bányában, 49 vájár a föld alatt rekedt 300, illetve 350 méteres mélységben. Akkor még két halottról és húsz sérültről lehetett tudni.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

Az AFAD katasztrófavédelmi hatóság szerint a balesetet a bánya áramelosztó-egységének meghibásodása okozhatta 300 méter mélyen.

A TRT török állami hírtelevízió tudomása szerint a belügyminiszter és az energiaügyi tárcavezető is úton van a fővárostól, Ankarától 300 kilométerre északra lévő bánya felé.

Törökországban nem először fordul elő hasonló baleset a biztonsági előírások be nem tartása miatt. 2014-ben 301 bányász vesztette életét Manisa tartomány egyik szénbányájában.