A gyászoló szülők szerint megszabadult vagyonától a veronai busztragédiát okozó sofőr, hogy megússza a kártérítést

Forrás: shutterstock -
kártérítés veronai buszbaleset börtön tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A veronai buszbalesetért elítélt sofőr hat év börtönbüntetésre számíthat, illetve családonként más-más összegű kártérítést is kell fizetnie. A probléma csak az, hogy a férfi nevén már nincsen semmilyen vagyon.

Az áldozatok hozzátartozói úgy vélik, a sofőr szándékosan szabadult meg az ingóságaitól, hogy ezzel menthesse az értékeit. Most a tragédiában elhunyt gyermekek szülei pert indítanak azért, hogy minden olyan visszakerüljön a férfi nevére, a tragédiát követően iratott át másokra -írja a Blikk.

„Hinni kell abban, hogy létezik az igazságszolgáltatás, hogy ezeknek a gyerekeknek nem hiába kellett meghalniuk, hogy ennek lehet olyan következménye, hogy több gyermek nem fog az utakon ilyen okból meghalni" – mondta az egyik szülő, Szendrei Endre az RTL Híradójában.

Már öt év telt el az olaszországi, brutális buszbaleset óta. A jármű sofőrje a sítáborról hazafelé tartó buszt egy betonpillérnek vezette, a tragédiában pedig tizennyolcan életüket vesztették. A sofőrt csak nemrég találta bűnösnek az olasz bíróság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.