Fontos változás jön július 1-jétől a boltokban: erre kötelezik a nagy áruházláncokat

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
áruházlánc Kormányinfó Szentkirályi Alexandra
Szentkirályi Alexandra a csütörtöki Kormányinfón felhívta a figyemet arra, hogy ilyen nehéz időben nincs helye a nyerészkedésnek, ennek betartásáért pedig lépéseket is fognak tenni. 

Szentkirályi elmondta, hogy a kormány akciók meghirdetésére fogja kötelezni a nagyobb üzleteket július 1-je után. Az alapvető élelmiszereket 20 kategóriára kell bontani, a termékcsoportokban pedig heti legalább 10%-os akciókat kell meghirdetni. Minden kategóriában legalább egy terméknek mindig akciósnak kell lennie. Az akciók nem vonatkozhatnak árstopos termékekre. A részletek kidolgozása még folyamatban van, a rendelet a nagy bevétellel rendelkező áruházláncokat fogja érinteni, a kis üzleteket nem.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta, hogy működik az online árfigyelő rendszer, és ahol szabálytalanságot látnak, ott fel fognak lépni. Forrás: MTI/Balogh Zoltán



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.