5,2-es erősségű földrengés rázta meg az egyik kínai tartományt

Forrás: Shutterstock -
földrengés Kína katasztrófa
Szerdára virradó éjjel egy 5,2 erősségű földrengés sújtotta a délnyugat-kínai Jünnan tartományt, ahol három ember megsérült és csaknem háromezer épületben keletkeztek súlyos károk.

A rengés következtében több mint 11 ezer embert kellett biztonságos helyre költöztetni, emellett a víz- és áramellátásban, valamint a közlekedési és kommunikációs infrastruktúrában is komoly károk keletkeztek.

Forrás: Shutterstock

A helyi katasztrófaelhárítás hármas fokozatú riasztást adott ki, amelynek köszönhetően két és félezer tűzoltót és mentőt mobilizáltak a térségben. A Földrengések Korai Figyelmeztető Hálózatának hála előzetes riasztást küldtek a lakosok mobiltelefonjaira, így minimalizálva az áldozatok számát. A hálózat 2020-as elindítása óta 2,4 millió négyzetkilométerre bővült, lefedve Kína sűrűn lakott földrengésveszélyes területeinek mintegy 90%-át – írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.