Halottá nyilvánítottak egy idős nőt - a virrasztáson a koporsóból kopogtatott, hogy még él

Forrás: pixabay.com -
temetés orvos kórház koporsó
Bella Montoyát egy ecuadori kórházban nyilvánították halottá. A család meg is rendezte a temetést, ám a szertartáson mindannyiuk rémülten tapasztalta, hogy az idős nő életben van. A 76 éves asszony megdöbbentette a hozzátartozóit, ugyanis a virrasztás alatt kopogtatott a koporsóján.

„Mindnyájunkat megijesztett" – mondta Gilberto Barbera fia az Associated Pressnek, hozzátéve, hogy az orvosok szerint édesanyja állapota továbbra is súlyos.

Barbera elmondta, hogy édesanyja eszméletlen volt, amikor bevitték az ügyeletre, és néhány órával később egy orvos közölte vele, hogy meghalt, és átadta a személyazonosító okmányokat és a halotti anyakönyvi kivonatot.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

A család ezután egy temetkezési irodába vitte az asszonyt, ahol a virrasztáson furcsa hangokat kezdtek hallani.

„Körülbelül húszan voltunk ott – mondta Barbera. „Nagyjából 5 órája virrasztottunk, amikor a koporsóból hangokat hallottunk. Anyám lepedőkbe bugyolálva ütötte a koporsót, és amikor odamentünk, láttuk, hogy erősen lélegzik.

Barbera szerint a rokonok visszavitték Montoyát a központi Babahoyo város kórházába, ahol az egészségügyi miniszter szerint intenzív osztályon van. Intubálták, de az orvosok nem sok reményt adtak a prognózisát illetően.

A minisztérium közölte, hogy vizsgálják az ügyében érintett, meg nem nevezett orvosokat, és technikai bizottságot állítottak fel annak átvizsgálására, hogy a kórház hogyan állítja ki a halotti anyakönyvi kivonatokat - írja a The Guardian.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.