Időseket szállító busz ütközött egy kamionnal - 15-en meghaltak

kamion baleset halottak busz Kanada
Időseket szállított a kaszinóba egy busz, amely egy kamionnal ütközött a  Kanada Manitoba tartományban. A baleset helyi idő szerint csütörtökön történt: 15-en meghaltak, tízen megsérültek - közölte a rendőrség.

A buszon 25-en utaztak, Manitoba hatóságai minden erőforrásukat bevetették a mentéskor - mondta el Rob Hill, a tartományi lovasrendőrség parancsnoka. A tíz sérültet kórházba vitték. A televíziós csatornák képein egy árokba zuhant, égő busz látható, a közelben egy kamion összezúzott motorházzal, az aszfalton törmelékek, üvegcserepek, egy lökhárító, egy járókeret.

A rendőrség egy vezetője, Rob Lasson szerint a busz és a kamion vezetője életben van, kórházban ápolják őket, a halottak főként idős emberek voltak. Hozzátette, hogy a baleset Carberryben, Manitoba fővárosától, Winnipegtől 170 kilométerre történt. A buszon utazók Dauphin városból és környékéről származtak.

A carberryi Sand Hills kaszinó egy szóvivője szerint a busznak csütörtökön kellett volna megérkeznie hozzájuk. A dauphini idősek központjának egy munkatársa azt mondta, hogy a busz csütörtök reggel indult az intézményből.

Dauphinben az egyik evangélikus templomban a hozzátartozók számára segítő központot hoztak létre. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.