Európa legnagyobb tokhalát fogta ki az egri lány

tokhal horog horgász horgászlány
Felköthetik a nadrágot a férfi horgászok! Az új európai pecarekorddal – lapátorrú tokhalban legalábbis – már egy egri lány, Lubai Nikolett büszkélkedhet.

Június 23-án, 18 óra 33 perckor egy 130 centiméter hosszú, 34,45 kilós tokhal akadt egy egri horgászlány horgára, amiről később kiderült, ebben a fajban ez a jelenlegi rekord Európában.

"Meleg napunk volt aznap is, meg sem mozdult a levegő. A 4 napos horgászatunk második napját töltöttük a párommal, Jocival. Nekem addig nem nagyon volt kapásom, bosszankodtam is miatta; de úgy voltam vele, hogy ha más nem, marad a napozás, jó program lesz az is" - nyilatkozta Niki.

"6 óra előtt éreztem egy erőteljes kapást az egyik botomon, majd akasztást követően a hal megiramodott teljes lendülettel. Amint megállt egy pillanatra és tekerni kezdtem az orsón, éreztem, hogy jó súlyú hal lesz. Körülbelül 25 perces fárasztás vette kezdetét, a hal közben egyszer a vízből is kiugrott. Ekkor már tokra gyanakodtunk, ami mindig nehéz fárasztást jelent, elemi erővel tudnak húzni ezek a halak" - emlékezett vissza.

Később kiderült, olyan kapitális uszonyos akadt a horgászlány horgára, ami a testsúlyának felénél is többet nyom.

egy 130 centiméter hosszú, 34,45 kilós példányról van szó.

Niki két éve horgászik, és a párja, Joci szerettette meg ez a szabadidős tevékenységet.

"Szerintem egy nő is lehet menő horgász, és szerencsére egyre több nő érdeklődik a horgászat iránt és űzi ezt a tevékenységet, akár hobbiról akár sportról, versenyekről legyen szó" - mondta el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.