Marad a börtönben: másodfokon is elutasította a bíróság Galambos Lajos otthonápolási kérelmét

otthonápolási kérelem Galambos Lajos börtön bíróság
A bíróság másodfokon is elutasította Galambos Lajos és ügyvédje otthonápolási kérelmét, így úgy tűnik, hogy jövő nyárig rácsok mögött marad az ország trombitása. Az ügyvéd szerint védence állapota egyre romlik, úgyhogy még nem adták fel a reményt és mindent megtesznek azért, hogy a zenész minél hamarabb elhagyhassa a baracskai börtönt.

Másodfokon is letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság tavaly decemberben az áramlopási ügye miatt Galambos Lajost. Az ország trombitása és az ügyvédei mindent megtettek annak érdekében, hogy a zenész ne kerüljön rácsok mögé, de nem jártak sikerrel.

A másodfokon kiszabott büntetést idén februárban kellett volna megkezdenie Lajcsinak, de a zenészt hiába várták a sajtó képviselői a börtön előtt, ő nem jelent meg. A zenész akkor elmondta, hogy meg sem fordult a fejében, hogy kibújjon az igazságszolgáltatás karmai közül.

A trombitás végül 2023 áprilisában vonult be a baracskai börtönbe, ahol rossz egészségügyi állapota miatt azóta is gyengélkedő szobában raboskodik. Lajcsi szerette volna a büntetése hátralevő részét a saját házában letölteni, de rossz híreket kapott. Az ügyvédjével beadott otthonápolási kérelmüket most másodfokon is elutasították.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.