asztrológia 2018 éves horoszkóp ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rég várt Szaturnuszi jegyváltás megesett 2017 decemberében. Ez a planéta a Bak jegyében megtöbbszörözi a lehetőségek számát, ugyanakkor korlátozhat is. Aki cselekszik, az nyer. Minden adott a sikerhez, hajrá!

Kos

2018-ban gyakorlatilag szinte bármit megtehetsz, ám valamit biztos nem! A cselekvésmentesség, a halogatás, a bizonytalanság és ezek ötvözete hibás döntés lesz. A fejedet nem dughatod homokba, különben a világ nagyot fordul anélkül, hogy te magad részt vennél a változásokban. Nem maradhatsz le, aktívnak kell lenned, így pedig eljuthatsz bárhová. Régi és új feladatok egyaránt adódnak, viszont érdemes elkezdened szelektálni, és csak a lényeges dolgokra fókuszálj. Remekül átlátod majd azt, hol hibáztál, hol tértél le a jó útról, s a Jupiter hátszelével mindent jobbá formálhatsz. A sikerért 2018-ban is szükséges áldozatot hozni, ám az idő és az energia többszörösen megtérül.
A tavaszi időszakban eléggé kiszámíthatatlan leszel, érdemes lesz picit lejjebb venned a sebességet, s ha véleményt kell formálnod, azt csakis körültekintően tedd meg. A nyár során rád mosolyog a szerencse, állásváltoztatás, költözés, vagy váratlan anyagi bevétel is örömöt okozhat. A családoddal való kapcsolatod odafigyelést igényel ősszel, viták helyett törekedj a kompromisszumokra.

Bika

2018-ban talán túl sok változást is meg kell élned, ám minden hasznodra lesz. Többször is ágálni fogsz a különféle módosulások ellen, nem akarsz egy tapodtat sem arrébb menni, ugyanakkor szerencsésnek érezheted magadat, mert olyan emberekkel hoz össze a sors, akik támogatnak és megmutatják, milyen jó dolgok sülhetnek ki a változásokból. Anyagiak terén meglehet, hogy többször is alaposan át kell gondolnod eddigi költekezési szokásaidat, és feltétlenül új pénzforrásokat kell felkutatnod. Dolgozz ezen szorgalmasan, és a munkád gyümölcsét ősszel learathatod. A jogi ügyeket lehetőleg kerüld el, igyekezz úgy élni, létezni, boldogulni, dolgozni vagy épp közlekedni, hogy a saját magaddal szemben felállított elvárásokat maradéktalanul be tudd tartani, és senki ne kérhessen rajtad számon semmit.
A nyár folyamán túl magasra teszed a lécet, s olyan dolgokat szeretnél megvalósítani, melyek nem feltétlenül reálisak, vagy mások segítségét kell kérned. Légy okos, inkább apró lépésekkel haladj előre. Keress vigaszt a szellemiségben, a tudásod gyarapításában.

Ikrek

A világot évek óta uraló, kételyekre okot adó bizonytalansági tényezők benned is nyomot hagytak az elmúlt időszakban, és úgy tűnik, 2018 első hónapjaiban sem feltétlenül találod meg a vágyott nyugalmat. Ugyanakkor nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy a félelmeidet hagyod szabadon szárnyalni, a szorgalmad és a kreativitásod helyett. Az életedet magadnak kell irányítanod, a mindennapokat magadnak kell megtöltened örömmel és szép dolgokkal. Ezért vagy bátor leszel, s még márciusban vagy áprilisban belevágod a fejszédet egy új fába és merész lépésekkel meghódítasz valamit vagy épp valakit... vagy bebetonozod magadat jelen helyzetedbe, és nem fejlődsz, nem növekedsz és legvégső soron nem gyarapodsz. Te egy levegős, szárnyalós jegy vagy, hát döntsd el, melyik tetszik! Menni vagy maradni? Cselekedj ennek megfelelően!
Elméd fogékony lesz az újdonságokra, bármiről legyen szó. A tavaszi időszak nagyon felfokozott lesz, sok változásra kell számítanod, s ha logikusan, bátran, tervezetten haladsz előre, akkor a nyár folyamán már le is arathatod az első babérokat. A tanulás a legjobb választás ahhoz, hogy új célokat tűzhess ki magad elé. Az ősz érzelmi téren biztosít pozitív impulzusokat.

Rák

A vágyaid nem fogytak el 2017-ben, sőt, inkább gyarapodtak, úgyhogy bőven lesz dolgod 2018-ban is. A kitartásod és az ambícióid lendületet adnak neked, mész előre, megvalósítasz sok dolgot, s aligha akad olyan ember, aki meg tud téged állítani. Remek kilátásokkal kecsegtet téged a Jupiter, új kapuk nyílnak meg előtted, s ezek összessége folyamatosan ösztökél majd arra, hogy módosíts jelen helyzeteden. Motiválj másokat, így mások is inspirálni fognak téged. Képes leszel erőlködés nélkül, okosan és tervezetten jobbá formálni dolgaidat, átalakítani a jól megszokott tanulási- vagy munkametódusokat. Így végül teljesen biztos, hogy eredményesebbé fogsz válni. Fontos, hogy tanulj, tágítsd a szellemi horizontodat, hidd el, hogy minden új szakma, nyelvtudás, vagy akár egy hétvégi képzés ad neked valamit, ami által több lehetsz 2018-ban.
Pénzügyeid terén garantált a gyarapodás, és nem biztos, hogy ehhez többet kell dolgoznod, inkább válts munkahelyet, törekedj egy magasabb pozíció elérésére, vagy – ha még nincs – hát ideje a saját vállalkozásodat elindítani és felturbózni. Ősszel érdekes fordulatok sokasága vár rád, akár egy nagy utazásra is sor kerülhet.

Oroszlán

Mozgalmas lesz a 2018-as esztendő, kevés mód lesz pihenésre, lazításra, ám, talán ezt Te, mint Oroszlán egyáltalán nem fogod bánni. Meglehetősen konkrét, jól megfogalmazott terveid vannak, s sok esetben bizony kissé szűkre szabtad a határidőket, igaz? Sebaj, épp ebben vagy a jó! Tulajdonképpen kimondhatjuk, hogy teher alatt nő a pálma! Adódnak olyan helyzetek és körülmények, amelyek nagyon leterhelnek, de mindig megtalálod azt a segítő eszközt, módszert vagy épp személyt, ami vagy aki kihúz szorult helyzetedből, s végül mindig a győztes oldalon találod magadat. Nyáron már-már szó szerint a békességért és nyugalomért fohászkodsz. Szellemi fejlődésed új lendületet kap, ha nem jársz iskolába akkor is adódik olyan körülmény, ahol tapasztalatokat és új tudást szerezhetsz magadnak. Minden neked kedvez, hát élj a lehetőségekkel!
Amennyiben gondolkodtál költözésen, szánd rá erre magadat, mert meg tudod teremteni az ehhez szükséges körülményeket! Ha pedig nagyobb távolságot szeretnél megtenni, azaz külföld felé vennéd az irányt, 2018 a lehető legjobb év erre. Pénzügyi téren váratlan események segíthetik a gondokból való kilábalást.

Szűz

Január és május között összesen több mozgalmasságban, változásban és fejlődésben lesz részed, mint az azután következő időszakban. Szakmai téren nagy ugrásokkal haladhatsz felfelé, ami biztosan meglep majd, ugyanakkor ideje volt, nem igaz? Az élet sorskereke épp mindig arra fordul, s épp olyan tempóval, amerre és amilyenben kell ahhoz, hogy növekedj, gyarapodj, így pedig fejlődj. Tanulmányi téren érdemes az elmaradt vizsgákat sürgősen bepótolni, hisz ez gyorsan a javadra válna, akár hasznot is hozna neked. Érdemes eltűnődni azon a nyár folyamán, hogy amit csinálsz, amin dolgozol, vajon ezt szeretnéd-e csinálni a következő sok-sok évben. Ha nem, azt ismerd be magadnak, és gyorsan válts irányt. Okos vagy, s össze tudsz rakni új terveket.
Hibát akkor követhetsz el, ha az idődet és energiádat olyasmibe fekteted, amiről magad is tudod, hogy zsákutca. Ne idegeneket akarj megismerni, hanem a meglévő emberi kapcsolataidat ápold. Ha valakivel konfliktusod van, hát törekedj a gyors kompromisszumra azon az áron is, hogy el kell engedned valami számodra fontos dolgot. Amiről képes vagy 2018-ban lemondani, az meglepő gyorsasággal jön vissza más irányból.

Mérleg

Mérlegként nem jellemző, hogy örökösen ágálnál minden ellen, ám 2018 gyökeres fordulatokat hozhat életedben. Vérmérsékleted az év első felében hevesen ingadozni fog, és mindent meg fogsz tenni azért, hogy mások helyett önmagadat helyezd középpontba. Nem lesz már kedved ahhoz, hogy örökösen mások gondjait oldd meg a sajátod helyett. Akadnak majd olyan pillanatok, amikor türelmedet veszítve emeled fel a hangodat, morogsz vagy épp hangosan értetlenkedsz, de ne bánd! Bátran mondd ki, ha valami nem tetszik, és ha tudod, hogy neked van igazad, hát állj ki magad mellett. 2018 egyfajta ébredési időszak lesz számodra. Élvezni fogod, hogy nem csak meglátod a valóságot, hanem a valóság történéseit a magad javára tudod fordítani. Ami eddig nem zavart, vagy letagadtad magad előtt, hogy zavar, azon vagy változtatsz, vagy megszünteted teljesen az adott állapotot. Eben a nagyon fordulatos időszakban néhány emberi kapcsolatod zátonyra futhat.
Gondosan válogasd meg a szavaidat, fontold meg, mit mondasz ki, azonban, ami nagyon kikívánkozik, azt bátran engedd szabadon. Miután véleményt formáltál, azt ne változtasd meg, tarts ki elképzeléseid mellett. Ez a hozzáállás később többszörösen megtérül számodra.

Skorpió

A Jupiter csodálatos és hathatós segítsége nélkül valószínűleg 2018 egy teljesen átlagos esztendő lenne, amikor ugyan jó érezhetnéd magadat a bőrödben, de a gyarapodás és a fejlődés elmaradna. Ám, 2018 nem lesz eseménytelen vagy sehová sem mutató év, sőt! Telis-tele lesz remek ötletekkel, váratlan helyzetekkel, örömteli pillanatokkal, kedvező fordulatokkal, mosollyal, új emberi kapcsolatok létesítésének lehetőségével. Hát kellhet ennél több egy Skorpiónak? Az a fantasztikus, hogy nem kell erőlködnöd, csupán ki kell tartaod eredeti elképzeléseid mellett, s maradj azon az úton, amit eddig jártál be. Szigorúan tilos sajnálni az időt és az energiát új feladatoktól, a változástól és a tanulástól. Ha jobban strukturálod az idődet, előre megtervezed mindig a következő 2-3 hónap tennivalóit, akkor a pozitív eredmények megtöbbszöröződhetnek. Új munka, új pozíció, mellékállás, saját vállalkozás? Rajta!
Minden életterületen munkára ösztönöz a sors, ám a haszon is látványos lesz. Amennyiben tényleg eltökélten mész előre, akkor a jutalom és az elismerés meg fog érkezni hozzád. Légy 2018-ban fegyelmezett, előrelátó, optimista és bölcs. Mindig éld meg a jelent, a múlton lépj túl.

Nyilas

A Szaturnusz jegyet váltott 2017 decemberében, s végleg alhagyta a Nyilas territóriumát. A Bakban járó Szaturnusz neked is kedvezőbb lehetőségeket kínál, lassan, de biztosan fejlődni fogsz, stabilabb talajt érezhetsz a lábaid alatt, ami persze ad örömre és bizakodásra okot. Az égiek megtanítanak arra az újesztendőben, hogy okosan és tudatosan szétválaszd a jót a rossztól, a lényegest a jelentéktelentől, így pedig megmarad az az életedben, ami tényleg fontos, és nem utolsó sorban hasznot is hoz neked. Kiemelten lényeges feladat lesz ez a szelekció a 2018-as esztendő sikereiért cserébe. Amennyiben belátod, hogy érdemes bizonyos dolgokról lemondani, akkor megkapsz újabbakat, amelyekre még több időt és energiát tudsz majd szánni. Amennyiben van függőben lévő jogi ügyed, azt még a nyár előtt értékeld át, s szükség esetén mondj le valamiről. Engedd el a haragodat, egyszerűen nem éri meg az energiát pazarolni! Ez vezet végül egy örömteli megnyugvásához!
A nyár fordulópontot hoz, mert minden addig problémás és döcögős ügy megoldódik, többször mások segítsége által. Ezért légy nagyon hálás. A pénztakarékoskodás erősen ajánlott, különösen az őszi időszakban, ennek később látod majd hasznát.

Bak

Hajlamos leszel január és április között kissé aggasztónak és lehangolónak látni a körülményeidet, hisz nem olyan ütemben, és messze nem kielégítő eredménnyel haladnak vagy épp záródnak le aktuális ügyeid. Ám, tudjuk, hogy minden kocka fordul egyszer. Nem tehetsz mást, mint kitartasz, s hiszel magadban és a képességeidben. Igyekezz derűlátó maradni, mindig és mindenhol. Az optimizmus átlendít minden akadályon, s a nyár meghozza a várva várt változásokat. Bakként képes vagy a tudatosságra. Okos és kitartó tudsz lenni, vagy akár ambiciózus és leleményes is, hát formálj a napjaidon, régi szokásaidon, s ezek által az ősz már remek és felemelő lesz. Csakis előre nézz, a múlton való rágódás nem segít semmiben. Építs új kapcsolatokat, keress új pénzforrást, ha még nem élsz elkötelezett kapcsolatban, törekedj egy párkapcsolat alapjainak letételére. Ez utóbbira a nyár és az ősz is remek lehetőséget kínál majd.
Ne rohanj előre, minden feladatot inkább lassabban oldj meg, ám a megfontoltság hozza meg végül a várt eredményeket. Örülj a kicsinek, mert csak így juthatsz el a nagy dolgokig. A csapatmunka most kiemelt helyen fog szerepelni, a másokkal való feladatmegosztás neked is előnyös lehet.

Vízöntő

A 2018-as esztendő nagyon sokféle változást hoz neked, ám ezek mind jó lehetőségek. Bárhol légy most, bármivel foglalkozz, mindenen tudsz úgy formálni, hogy az a 2018-as év végére elégedettséggel töltsön el. Kiemelten fontos lesz átrendezni meglévő emberi kapcsolataidat, ugyanis sokan vannak olyanok, akik semmit nem adnak, ám annál többet vesznek el tőled. Ints búcsút a jelentéktelen és sehová sem vezető barátságszerű kötelékeknek, s ez bizony igaz a párkapcsolatodra is. Ha évek óta nem haladtok sehová, hát talán ideje a módosulásoknak. Csakis azon kapcsolataidat tartsd meg és erősíts, amelyek esetében a mérleg nyelve ki van egyensúlyozva. Törekedj az adok-kapok törvény betartására és persze betartattatására is! Minden egyéb esetben kudarc érhet. Nem célszerű a múltban kutakodni, előre nézz, hisz vannak céljaid, és a fejlődéshez minden külső segítséget megkapsz.
Tűnődj el azon, merre vagy most, hová tartasz, ki segíthet és ki hátráltat. Bizony munka és tanulás terén is elkél némi frissítés, ha pedig külföld felé vennéd az irányt, nem is találhatnál erre jobb időszakot. Keress új és ismeretlen utakat, érdekes kihívásokat, a megújulás lehetősége garantált.

Halak

Kifejezetten kedvező hónapokat rejt a 2018-as esztendő, csak figyeld a változásokat, s extra sebességgel alkalmazkodj ezekhez. Ez persze figyelmet, erőt, kitartást követel majd tőled, ám a jutalom is megérkezik cserébe. A legkülönfélébb életterületeken tudod megmutatni ismert és rejtett képességeidet. Olyan dolgokat ismerhetsz meg és fedezhetsz fel utad bejárása során, melyek komoly kihívások és bizony leterhelnek, ám megérik az idő és energia befektetést. Sokakat meglepsz majd aktivitásoddal és remek ötleteiddel, ne félj elkápráztatni másokat. Az eredmények sem maradnak el, minden adott a sikerhez. Oktatás és tanulás terén új kapuk nyílnak meg előtted, az anyagiakkal kapcsolatban is pozitív mérleggel zársz. Amennyiben nem munka vagy anyagiak terén szeretnél elsősorban gyarapodni, hanem babára vagy unokára vágyakozol, akkor 2018 a te éved lesz! Azt nem fogod megvalósítani, amit el sem kezdesz.
Kihívásokból és megvalósítandó feladatokból akad bőven, s leginkább kreatívnak kell lenned, hogy minden tennivaló végére pipát tehess. Feltétlenül meg kell újulnod, a régi, megszokott irányvonalak már kifulladtak, engedd szabadon a fantáziádat. Légy nyitott a fura megoldásokra, szükség esetén a kompromisszumokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.