Országos szexteszt elkészítésére vállalkoztunk, amelyet eddig több százezren töltöttek ki - hiánypótló felmérés ez a magyarok szexuális szokásairól.

Nyereményjátékunkat, a 3 napos pihenést Hüse Sándorné nyerte Debrecenből, melyet egy 5 csillagos wellness-hotelben tölthet el párjával.

A nyertesnek gratulálunk és kellemes pihenést kívánunk!

Forrás: [origo]


Ha még nem töltötted ki a szexteszted, ITT megteheted!

Gondolatébresztőnek itt áll 5 tévhit a női testről:

Az orvos képes megállapítani, melyik nő szűz és melyik nem


A legtöbb esetben még tízszeres nagyítás mellett is szinte képtelenség megmondani, hogy egy nő szexuálisan aktív vagy sem. Sokan azt hiszik, a szűzhártya teljesen elzárja a hüvelyt, ez azonban nem igaz. Minden szűzhártyán van lyuk, hiszen a menstruációs vér így tud kiürülni a szervezetből.


A menstruáció alatt a nők nem eshetnek teherbe


Bár eléggé valószínűtlen, hogy egy nő a havi vérzése közben essen teherbe, ám ha a terhességről van szó, semmi sem lehetetlen. Ha bekerülnek a hüvelybe, a spermiumok akár egy hétig is képesek túlélni és várni, hogy megtermékenyíthessék a petesejtet. Az ovuláció a havi vérzés után közvetlen, sőt egyes esetekben akár menstruáció közben is megtörténhet, és ha a spermiumok "résen vannak", akkor a teherbeesés nem elképzelhetetlen.


A menopauza után a szexuális étvágy is csökken


Bár a hőhullámok és a hormonális változások elvehetik egy időre a nők kedvét a szextől, a felmérések szerint az ötvenes nők fele legalább olyan aktív a menopauza után, mint előtte. Egyáltalán nem szükségszerű, hogy a változókorral eltűnjön a szexuális vágy.


Az antibiotikumok befolyásolják a fogamzásgátlók hatékonyságát


Sajnos ez egy olyan tévhit, amelyet még az orvosok közül is sokan igaznak tartanak. A fogamzásgátló tabletták az esetek 99 százalékában megbízhatóak, és ez független az antibiotikumok szedésétől. Az egyetlen kivétel talán a tuberkulózis kezelésére felírható rifampin, ami valóban csökkenti a fogamzásgátlók által generált hormonszintet, de nem bizonyított, hogy ez növeli-e a terhességre való hajlamot vagy sem.


A férfiaknak és a nőknek azonos az alvásigényük


A kialvatlanság nemcsak komoly stresszforrás, de nők esetében növeli az inzulinszintet és a gyulladásos folyamatoknak is kedvez. Egy 2007-es felmérés szerint azoknak a nőknek, akik hetente legalább kétszer öt órát, vagy annál kevesebbet alszanak, kétszer nagyobb az esélyük a magas vérnyomás kialakulására, mint a többieknek. Férfiak esetében az alvásidő nincs hatással a vérnyomással kapcsolatos betegségek kialakulására.