Visszaeső szexelők és továbblépni nem tudók

szex érzelem Győri Szilvia szerelem szakértő szakítás kapcsolat gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem lehet elégszer elmondani, és a női nem szájába rágni, hogy mindenki szabaduljon meg az ártó exétől, mert egyik múltbéli viszony jelenkori újragondolásából sem sülhet ki semmi jó. Olvasónk, Luca is visszaeső beteg, aki már másodszorra keresi fel a Life.hu szakértőjét, Győri Szilvia szexuálpszichológust.

"Kedves Szilvia!

Februárban egyszer már írtam neked, és akkor választ is kaptam sok bennem felmerülő kérdésre.

Akkor arról írtam, hogy öt éve szeretői viszonyban élek az exemmel, és emiatt nem vagyunk képesek továbblépni. Akkor megfogadtam a tanácsodat és ki akartam szállni a dologból, de amikor én mondtam, hogy legyen elég, akkor sosem lett. Kértem, hogy ne keressük egymást, de ezt általában nem bírtam ki. Én hívtam, ő pedig jött.

Végül egyszer csak besokallt, és véget vetett köztünk mindennek. Nem jött, nem keresett.
Ettől előbb-utóbb én is boldog lettem, mert ezt nekem sosem sikerült korábban elérnem és örültem, hogy elindulunk végre a gyógyulás útján.

Négy hónap telt el, de újra nálam kötöttünk ki. Mindössze egy szakmai levélváltás volt köztünk, de amint megláttam a feladó nevét, tudtam, hogy ebből szex lesz, még azelőtt, hogy megnyitottam volna a levelet. A szex még mindig leírhatatlanul jó, és talán ez az, amiért mindig visszatalálunk egymáshoz.

A munkánk nem igazán teszi lehetővé, hogy ismerkedjünk, és igazából nem is törjük magunkat ezért. Így, hogy újra rendszeresen szexelünk, ráadásul még kevésbé vesszük a fáradtságot a randizásra. A kérdésem pedig sajnos ugyanaz, mint akkor, hogy mégis miért nem vagyunk képesek már leállni?

Köszönettel,
Luca"

Forrás: Thinstock

Kedves Luca!

Akárcsak februárban, most is a te kezedben van a döntés, amivel egyelőre nem tudsz élni. Szünetet is csak azért tartottatok, mert az exed egy bizonyos ideig nem keresett, és hiába érezted magad boldogabbnak ettől, aztán mégis újra egymás karjaiban kötöttetek ki, mert hagytad, hogy így legyen.
Ezzel tulajdonképpen nem is lenne probléma, ha ettől fogva újra felvállalnátok egymást és egy párt alkotnátok. De valójában csak a szex köt össze benneteket, amit ha közelebbről megnézünk, érzelmek is átszőnek, főleg a te érzelmeid.

Miért engeded át az exednek a kontrollt? Miért ő az, aki helyetted is döntéseket hoz? Miért nem szeretnél felelősséget vállalni a magánéletedért és a vele való kapcsolatodért?

Rengeteg kérdést át kellene gondolnod ahhoz, hogy lásd: hiába van az éremnek két oldala, amíg te csak engeded, hogy történjenek veled a dolgok, addig az exed fog irányítani és az fog történni, amit ő szeretne. Ha ezt hagyod, ne lepődj meg azon, hogy nem tudsz kikeveredni az örvényből. Tényleg át kellene gondolnod, hogy ez az öt éve tartó kapcsolat igazán boldoggá tesz-e? Azt gondolom, erre pontosan tudod a választ és azt is tudod, mit kell tenned. Ebben pedig légy következetes és kitartó.

Azt is fontos tudnod, hogy a szexben tanult dolgok másik partnerre átvihetők, tehát idő és összecsiszolódás kérdése, hogy mással is ugyanolyan minőségi együttlétet élj meg, sőt, újabb élményekkel is gazdagodj.

Köszönöm, hogy ismét megtiszteltél a bizalmaddal! Bízom benne, hogy a számodra lehető legjobb döntés hozod meg és ahhoz hosszú távon tartod is magad!

Üdvözlettel:Győri Szilvia

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.