Pofonok, időszakok, döntések, igazságok - Ideje végre elindulni!

Forrás: Thinkstock -
pofon idő érzelmek kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
„Egy kicsit terhes vagyok.” Ez a mondat valószínűleg még sosem hagyta egyetlen nő száját sem, merthogy mi sem természetesebb annál, mint hogy vagy igen, vagy nem.

Ezzel szemben az élet legkülönbözőbb területein találkozunk olyan problémákkal, amik talán nem tűnnek ennyire nyilvánvalónak, és így van ez egy párkapcsolatban is. „Évek óta benne vagyok ebben a kapcsolatban, de úgy érzem, az is nagyobb lelkesedéssel töltene el, ha beleállnék egy lavór vízbe...”

Forrás: Thinkstock

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen szó párkapcsolatról, munkáról, gyereknevelésről vagy önmagunk megtalálásáról a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Létezik egy első hallásra talán túlzottan leegyszerűsítő igazság, ami így szól: ha egy megoldatlan, problematikus vagy zavaros helyzettel találod magad szemben, két választásod van: kezeld, vagy szakítsd meg.

Természetesen létezik egy harmadik opció is, ez pedig a halogatás. Ezt azért nem javaslom, mert ez biztosan egy kisebb vagy nagyobb lépés a szakadék felé vezető úton. Van ennek még egy hátránya, ez pedig az, hogy az idő előrehaladtával egyre kevesebb ráhatásod lesz a dolog alakulására. Ezért addig dönts, amíg lehetőséged van dönteni.

Ha te nem döntesz, akkor döntenek helyetted, de abba már túl sok beleszólásod nem lesz.

Nyilvánvaló, hogy első lépésben a kezelés irányába érdemes elindulni, hiszen a befektetett időn és energián túl valamikor a bizalmat is megszavaztad a kapcsolatnak, de adott esetben készen kell állnod arra, hogy lezárd a folyamatot. Ennek semmi köze az érzelmekhez. Sőt, akármilyen fiatal vagy, és akármilyen hosszú életet jósol az életvonalad a tenyereden, nincs sok időd. Ez nem az a terület, ahol fel kell áldoznod magad.

Ne feledd, minden tudás annyit ér, amennyit a gyakorlatban alkalmazni lehet belőle!

Ha működik, használni kell, ha nem, gyorsan elfelejteni, mert semmit nem tett hozzá az életünkhöz. Egy dolog viszont biztos. Ha az ember úgy dönt, hogy bármit is használ, akkor már sokkal nagyobb pofont fog visszakapni, ha nem kezdi el alkalmazni.

Ha kirekesztesz másokat, magadat rekeszted kihttp://www.life.hu/intim/20150719-gyori-szilvia-szexualpszichologus-a-budapest-pride-rol.htmlPride. Ott voltunk, és nem csak mi, hanem sokezren mások is. Köztük volt Győri Szilvia, a Life.hu szexuálpszichológusa is, aki egészen más szemszögből közelítette meg ezt a forró témát, mint eddig korábban bárki. Szakértőnk sorai következnek.IntimFotó: Polyák Attila - Origo5 nő, akivel vigasztalódhatna Ben Affleck a válása utánhttp://www.life.hu/intim/20150717-ben-affelck-ezekkel-a-csajokkal-vigasztalodhatna-jennifer-garnerrel-valo-valasa-utan.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, hivatalosan is kimondták a sztárpár válását. A pletykák szerint mindkét fél ramatyul van, Ben is, és Jen is, ennek ellenére még mindkettőjük ujján rajta van a gyűrű. De vajon kivel vigasztalódnak?IntimAFPEzért hazudik a férfi, ezért sír a nő - Így dobjuk oda az érveinkethttp://www.life.hu/intim/20140408-deaki-timea-a-life-hu-parterapeutaja-segit-eligazodni-a-felrelepesek-a-hutlenseg-a-megcsalas.htmlNaphosszat elemezhetnénk a hűtlenség okait, a félrelépések miértjeit, egyértelmű recept, ellenszer azonban továbbra sincs rá. Sorozatunk, amelyben végigvettük, hogyan nyomulnak más nők a pasijainkra, mit gondolnak a megcsalásról a férfiak, és miért is jövünk össze valakivel, akiről tudjuk, hogy kapcsolatban él, igyekszik kapaszkodót nyújtani ezen a bizonytalan terepen. Most a Life.hu párterapeutája teszi fel a témára a koronát érveivel és véleményével.IntimThinkstockHogyan érjük el, hogy az emberek szeressenek minket?http://www.life.hu/intim/20150716-pilat-gabor-szeretsz-vagy-nem-szeretsz-a-szeretve-lenni-allapot-utani-vagyrol.htmlBiztosan találkoztál már olyan emberrel, aki úgy vélekedett, hogy őt nem kell szeretni. Ő ezzel az állításával nem téged csapott be, hanem saját magát, hiszen a szeretve lenni állapot utáni vágy túlmutat az ego önző akaratán.IntimThinkstock"A szex mocskos dolog" - Persze csak ha jól csináljákhttp://www.life.hu/intim/20150713-pilat-gabor-a-szex-mocskos-dolog-persze-csak-ha-jol-csinaljak.htmlHallottam egyszer egy rádióműsort arról, hogy mi a normális a szexben. Ez legalább annyira jó kérdésfelvetés, mintha a tanár azt kérdezné a diákoktól, hogy kinek mi a kedvenc fagylaltja, az tegye fel a kezét!IntimThinkstockSzexi mamák reflektorfényben - Miért gerjednek a pasik a MILF-pornóra?http://www.life.hu/intim/20150713-milf-porno-avagy-miert-gerjednek-a-pasik-az-idosebb-nokre-a-szexi-mamakra.htmlLábfétis, kukkolás, édeshármas, spriccelős orgazmus, gangbang orgiák - a felnőttfilmek világában nincs olyan, ami nincs, de létezik egy olyan műfaj, ami előkelő helyet foglal el a legtöbb férfi vágylistáján. Ha elmúltál 25, de még nem vagy 35, valószínűleg te is abba a nem csekély számú közönségbe tartozol, aki a legtöbbször egy érett negyvenesről fantáziál a szoba sötétjében, amikor magányosnak érzi magát.IntimThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.