„Egy kicsit terhes vagyok.” Ez a mondat valószínűleg még sosem hagyta egyetlen nő száját sem, merthogy mi sem természetesebb annál, mint hogy vagy igen, vagy nem.

Ezzel szemben az élet legkülönbözőbb területein találkozunk olyan problémákkal, amik talán nem tűnnek ennyire nyilvánvalónak, és így van ez egy párkapcsolatban is. „Évek óta benne vagyok ebben a kapcsolatban, de úgy érzem, az is nagyobb lelkesedéssel töltene el, ha beleállnék egy lavór vízbe...”

Forrás: Thinkstock

 

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen szó párkapcsolatról, munkáról, gyereknevelésről vagy önmagunk megtalálásáról a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Létezik egy első hallásra talán túlzottan leegyszerűsítő igazság, ami így szól: ha egy megoldatlan, problematikus vagy zavaros helyzettel találod magad szemben, két választásod van: kezeld, vagy szakítsd meg.

Természetesen létezik egy harmadik opció is, ez pedig a halogatás. Ezt azért nem javaslom, mert ez biztosan egy kisebb vagy nagyobb lépés a szakadék felé vezető úton. Van ennek még egy hátránya, ez pedig az, hogy az idő előrehaladtával egyre kevesebb ráhatásod lesz a dolog alakulására. Ezért addig dönts, amíg lehetőséged van dönteni. 

Ha te nem döntesz, akkor döntenek helyetted, de abba már túl sok beleszólásod nem lesz. 

Nyilvánvaló, hogy első lépésben a kezelés irányába érdemes elindulni, hiszen a befektetett időn és energián túl valamikor a bizalmat is megszavaztad a kapcsolatnak, de adott esetben készen kell állnod arra, hogy lezárd a folyamatot. Ennek semmi köze az érzelmekhez. Sőt, akármilyen fiatal vagy, és akármilyen hosszú életet jósol az életvonalad a tenyereden, nincs sok időd. Ez nem az a terület, ahol fel kell áldoznod magad. 

Ne feledd, minden tudás annyit ér, amennyit a gyakorlatban alkalmazni lehet belőle! 

Ha működik, használni kell, ha nem, gyorsan elfelejteni, mert semmit nem tett hozzá az életünkhöz. Egy dolog viszont biztos. Ha az ember úgy dönt, hogy bármit is használ, akkor már sokkal nagyobb pofont fog visszakapni, ha nem kezdi el alkalmazni.