Egyre népszerűbbek az internetes társkeresők, de nem árt vigyázni, ugyanis könnyen pszichopatákra akadhatunk a világhálón.

Az internetes ismerkedés hátránya, hogy a világhálón bárki eltitkolhat magáról bármit és akár más személyazonosságot is felvehet. Ha azonban résen vagyunk, már az elején kiszűrhetjük a beteges viselkedésű embereket. Dr. Becky Selman a Mirrornak elárulta, mire kell figyelnünk, hogy elkerüljük a pszichopatákat.

Így szúrd ki a pszichopatákatForrás: Shutterstock

A szakember szerint főleg a legelső jeleket érdemes alaposan megvizsgálni. Ha valaki túl intenzív már az elején, az egy figyelmeztető jel lehet. Érdemes megvizsgálni, mekkora önuralommal rendelkeznek, és hajlanak-e a szélsőségekre.

De ami még ennél is fontosabb, hogy belőlünk milyen érzéseket vált ki. Amennyiben feldühít vagy feszültté tesz, az egyfajta belső veszélyjelző lehet. Egészséges emberek ugyanis nem váltanak ki belőlünk ilyet. Erre már a legelején figyeljünk oda. Így elkerülhetjük a manipulatív embereket, akik érzelmileg negatív hatással lennének ránk a későbbiekben."