Pilát Gábor: Szeretet nélkül egy kapcsolat gonosszá lesz

Forrás: Shutterstock -
boldogság Pilát Gábor vélemény őszinteség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A párkapcsolat az emberi erény megnyilvánulása, ami a jóra való törekvésben mutatkozik meg. Nem mentség a felelőtlen viselkedésre, és nem azt jelenti, hogy soha nem kell bocsánatot kérni.

Ehhez képest a gyakorlat sokszor az ellenkezőjét mutatja. A saját vélemény nem sokat ér, és leginkább azzal a megbotránkoztató mondással jellemezhető, miszerint „a vélemény olyan, mint a széklet. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra”.

Akik bírálják és leértékelik a másikat, mindig jobban tudják az igazságot, és többet is érnek a másiknál. Legalábbis ők így gondolják.

Szeretet nélkül egy kapcsolat gonosszá lesz Forrás: Shutterstock

Nagy különbség van aközött, hogy áldással hozod ki a poklot a másikból, vagy a párkapcsolatot tartod felhatalmazásnak arra, hogy belenyomd a pokolba. Az utóbbi esetben a lenyelt sértések rendre azt az érzést keltik a sértettben, hogy „az igaz életem az, amit csak a gondolataimban élek”.

Természetesen élhet felelőtlenül és bántóan az ember, mintha soha nem halna meg, de nagy valószínűséggel éppen ezért majd úgy hal meg, mintha soha nem élt volna. Mert szeretet nélkül egy kapcsolat gonosszá lesz, úgy, mint az ember, és maga az élet is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.