Próbáltad már az orgazmust a tökéletes bőrért? Ha nem, akkor érdemes lenne

Forrás: Shutterstock -
bőr magazin egészség orgazmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok mindent tehetünk azért, hogy a bőrünk ragyogó és egészséges legyen. Azoknak, akik az átlagnál problémásabb bőrrel rendelkeznek, valószínűleg kisebb patikájuk is van otthon a különböző pakolásokból, krémekből és tonikokból. Az, hogy milyen a bőrünk, egy adottság, amin sok módszerrel lehet javítani. Az egyik közülük az orgazmus. Hatásos és élvezetes módja a tökéletes bőr elérésének.

Rengeteg alapszabálya van a hibátlan bőr elérésének, és kétségtelen, hogy a legfontosabb a tökéletes rutin kialakítása, és a bőrtípusunknak megfelelő termékek használata. Azt sem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire lényeges a fényvédelem még télen is, de a retinol és a C-vitamin áldásos hatásait is érdemes minden esetben kihasználnunk. Persze az sem mindegy, hogy hogyan táplálkozunk, hiszen vannak, akik a tejtermékeket nem bírják, mások az olajos magvaktól pattogzanak ki. Természetesen ezeket mind érdemes és kell követni, ha ragyogó bőrt szeretnénk, de van még egy dolog, amit bevethetünk a cél elérése érdekében, ez pedig az orgazmus. A csúcs elérése csodákat képes tenni a bőrrel. Az egyenletesség elérésében és az öregedés látható jeleinek a csökkentésében is segít.

Azt mondanunk sem kell, hogy a kielégülésnek számos más áldásos hatása van, de ez a következmény sem elhanyagolható. Legyen ez egy újabb ok arra, hogy rendszeresen élvezzük a magunk, vagy egy másik ember társaságát. Nézzük meg, hogyan képes az orgazmus javítani a bőrünk egészségét.

Az orgazmus hatásos és élvezetes módja a tökéletes bőr elérésének Forrás: Shutterstock

Segíti a feszültség feloldását

A stressz számos káros hatással van az egész szervezetünkre, ez az a tényező, amit nehéz elkerülni, és nem könnyű vele leszámolni. Hat a szív- és érrendszerre, de a nyugodt alvást is nehézzé teszi, emellett számos egyéb nemkívánatos kémiai reakciót indít el a testünkben, és ez mind hatással van a bőrünkre is. Az összes már meglévő bőrproblémánkat, mint a pattanások, vagy az ekcéma, képes súlyosbítani. Az orgazmusról azonban köztudott, hogy oldja a feszültséget, ezáltal megakadályozza, hogy a stressz tönkretegye a napunkat és a bőrünket is.


A hormonrendszer helyrebillentését is támogatja

Az orgazmus az ösztrogén szintének megemelkedését is eredményezheti a szervezetben. Miért fontos ez? Az ösztrogén növeli a bőr és a nyálkahártyák rugalmasságát, serkenti a kollagén termelését, de a bőr nedvességtartalmára is hatással van. Segíti a hámsejtek megújulását, fokozza a bőr vérellátását, és csökkennek a ráncok is. Ez a hormon tehát nélkülözhetetlen az egészséges, ragyogó és fiatalos bőr elérése és megtartása érdekében.


Javítja a vérellátást

A kipirult arc egy-egy csúcs után azért jelentkezik, mert ilyenkor bizony nő a véráramlás, ami az egész testünknek jót tesz, de persze az arcunknak is, hiszen több oxigén jut ezáltal a bőrbe, és a testünk egyéb területeire is, amely nélkülözhetetlen minden szempontból. Ez pedig a kollagén termelésének serkentésében is segít, erről pedig tudjuk, hogy a bőr rugalmasságáért, vagyis a ránctalanságáért felelős fehérje.

Az orgazmus a kollagén termelésének serkentésében is segít Forrás: Shutterstock


A kellemes alvásban is segít

Az orgazmus hatására a testünkben meglehetősen nagy mennyiségű endorfin szabadul fel, amelyet sokszor boldogsághormonnak is nevezünk. Ez a hormon sok mindenben segít, képes például a fájdalom csillapítására, de kellemes érzetet is előidéz. Ez történik a csúcson, ennek hatására érezzük magunkat elégedettebbnek és boldogabbnak, és ezután a nyugalmi állapot is sokkal kielégítőbb, sokkal pihentetőbb. Az pedig nem kétséges, hogy az elegendő alvás szintén csodákra képes a bőrrel.

A tökéletes bőr és a kiegyensúlyozottság elérésért érdemes az orgazmust is bevetnünk, hiszen ez az egyetlen olyan eszközünk, aminek biztosan nincsen káros mellékhatása, és vagyonokba sem kerül az alkalmazása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.