Egy férfi és egy nő Pilát Gábor magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Minden ember békességre vágyik, csak van, aki ezt háborúval akarja elérni, mondván, a cél szentesíti az eszközt.

A fegyver ugyan a célpontra mutat, de azt az ember, pontosabban az ego tartja a kezében.

Azt pedig a harc hevében végképp elfelejti, hogy az elkövetett vétkeiről mindenki saját maga állítja ki a számlát, és nyújtja be a sorsnak. A kifizetés talán késik egy kicsit, de a számla ki lesz egyenlítve. Erre te magad vagy a garancia.

Az idő legfeljebb homályba burkolja a lelkiismeretfurdalást, és a felejtés ugyanúgy nem szabadít meg a szégyentől, mint ahogy a menekülés sem.

Mert van, amikor örökre megállítanád a pillanatot, és van, hogy örökre csak vársz egy pillanatra. Egyik sem kecsegtet túl sok sikerrel. A bűntudat alól valódi feloldozást csak a megbocsátás adhat, minthogy az életedet sem akkor uralod, ha minden mozzanatát kontrollálni akarod, hanem akkor, amikor egyensúlyt teremtesz önmagadban. Egyensúlyt az ember és a létezés között, egységet a test, az elme, a lélek és a jelen között.

A bűntudat alól valódi feloldozást csak a megbocsátás adhat... Forrás: Shutterstock

A történés mindig semleges, érzéssel és gondolattal minden esetben mi töltjük meg. Amikor azonban azonosulunk a hozzá kapcsolt érzéssel és róla alkotott gondolattal, abban a pillanatban azonosultunk a történéssel is. Ugyanígy a létezés valódi megélése rejtve marad a testtel való önazonosulás fátyla mögött.

Ezért az útnak utasa legyél, ne a csapágy körül önmagában forgó kerék, ne az út felkavart pora, és ne is a hegyen-völgyön kanyargó szerpentin.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.