Páros lányrablás: előbb a nővér, aztán a húg

film mozi szórakozás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A "legnagyobb szemű hollywoodi színésznő" büszke címével rendelkező Amanda Seyfried ezúttal egy olyan emberrablás ügyében nyomoz, ami talán meg se történt. Elveszett, kritika.

Tipp! Sztárok, akik a sitten végezték! Kattints a galériáért!


Érdekes jelenség ez az Amanda Seyfried, olyan, mintha mindenben a határon mozogna. Nem egyértelműen szép és nem egyértelműen csúnya, egyesek szerint őzikeszemű babapofi, mások szerint ufófejű rajzfilmfigura. Nem tudni (még) azt sem, hogy igazi színészi tehetség-e, vagy csak egy a sok hollywoodi sztárnőcske közül, akiben csak az újdonsága érdekes (az eddigi filmjei mutattak jeleket erre is, arra is).

Forrás: BigBangMedia
Forrás: BigBangMedia


Ráadásul az általa játszott karakterek is sokfélék, így a szokásos szerepskatulyák sem illenek rá. Az eddigi filmjei gyakorlatilag egytől egyig más műfajúak voltak, így szerepelt már tinifilmben (Bajos csajok), gengszterfilmben (Alpha Dog), musicalben (Mamma Mia!), horrorban (Ördög bújt beléd), erotikus thrillerben (Chloe), romantikus filmben (Levelek Júliának), meseadaptációban (A lány és a farkas) és sci-fiben (Lopott idő) is. Nem akármilyen lista, más színésznőknek egy élet is kevés ennyi műfaj kipróbálásához, Amanda pedig még csak 27 éves. Az illusztris listához most pedig az Elveszett révén egy újabb zsáner, a sorozatgyilkosos pszichothriller csatlakozik.

Forrás: BigBangMedia
Forrás: BigBangMedia


A filmben Seyfried egy gondoskodó nővért alakít, akinek a húgát egy sötét éjszakán elrabolják. Évekkel ezelőtt vele is megtörtént ugyanez, épphogy csak meg tudott szökni egy sorozatgyilkos karmai közül, és most biztos benne, hogy ő tért vissza. A rendőrség azonban nem hisz neki, annál is inkább, mert a saját évekkel korábbi esetéről sem bizonyosodott be a hivatalos szervek számára, hogy igaz volt-e, vagy csak a lány képzelete túl élénk. Így nemcsak a rendőrség nem hisz neki, de a néző sem lehet biztos a dolgában: a film jó ideig bizonytalanságban tart minket, hogy tényleg egy sorozatgyilkos után nyomozó, a húga életét megmenteni igyekvő hősnek drukkolhatunk-e, vagy egy őrült liba ámokfutását követjük végig. A feszültséget fokozza a határidős dramaturgia (a sorozatgyilkos időre öl), valamint az a húzás is, hogy miután hősnőnk fegyvert szerez magának, már a rendőrség is a nyomában van, nehogy lelőjön egy gonosz csúnya bácsinak nézett ártatlan járókelőt.

Forrás: BigBangMedia
Forrás: BigBangMedia

Tipp! A meggyilkolt feleség története képekben! Kattints a galériáért!





Tippünk: Nézd meg a film előzetesét!




Kiknek ajánljuk?

- akik odavannak Amanda őzikeszemeiért
- akik szeretik a rejtvényeket
- akik buknak a sorozatgyilkosos mozikra

Kiknek nem ajánljuk?

- akik valami ütős slusszpoénra várnak a film végén
- akik nem szeretik, ha bizonytalanságban tartják őket
- akik láttak már egynél több paranoia-thrillert

Átalakítunk! Dögös nőt varázsoltak a háromgyerekes anyukából! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.