Ma este Eurovízió - Ekkor áll színpadra Freddie

Forrás: MTVA -
Freddie Eurovíziós Dalfesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma este rendezik a 61. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét Stockholmban. A Magyarországot képviselő Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) a 18-as mezőnyben negyedikként adja elő Pioneer című dalát.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége által 1956 óta minden évben megszervezett versenyben idén 42 ország előadói indulnak. A keddi elődöntőből tíz ország kvalifikálja magát a szombati döntőbe, csütörtökön szintén 18-en lépnek színpadra, és közülük is tíz lesz döntős. A finálénak automatikusan tagja a hat kiemelt ország: az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, valamint a rendező Svédország.

A Life.hu riportere az Eurovíziós Dalfesztivál helyszinéről közvetít.


A mai elődöntőben éneklő Freddie azzal vívta ki a jogot a stockholmi részvételre, hogy február végén megnyerte a magyarországi válogatóversenyt, A Dalt. A Pioneer című szám szerzője Szabó Zé (zene) és Csarnai Borbála (szöveg).

Forrás: MTVA

Az elődöntőket, valamint a szombati döntőt a Duna televízió 21 órától élőben közvetíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.