Most már biztos: Madeleine McCann halott, mégsem ítélik el a tettest

Forrás: Getty Images -
gyilkosság gyerekgyilkosság Madeleine McCann Christian Brückner
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A német hatóságok szinte teljesen biztosak abban, hogy a kis Madeleine már nem él, mégsem tudják rábizonyítani a tettesre. 

Ahogy nemrég megírtuk, már egy ideje úgy dobálózik a rendőrség Madeleine halálhírével, mintha bizonyított tény volna, a kislány szülei azonban még mindig nem kaptak hivatalos tájékoztatást. Nem meglepő, hogy felszólították a hatóságot, hogy tegyék tisztába ezt a kérdést, hiszen joguk van tudni mindenről, amit ők tudnak.

Úgy tűnik, az egyenruhások komolyan vették a szülők kérését, ugyanis napvilágra kerültek olyan információk, amelyek azt bizonyítják, hogy az áldozat valóban nem él.

Előzmények

Madeleine McCann 2007. május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából. Szülei azt állítják, hogy Madeleine-t egy földszinti hálószobában hagyták kétéves testvéreivel, míg ők egy, az apartmantól 120 méternyire lévő étteremben ettek. A szülők azóta rendületlenül nyomoztak a gyermekük után, és végig táplálták a reményt, hogy a kislányuk még él.

A vádlott, Christian Brückner jelenleg börtönben van Kiel városában, kábítószerkereskedelem és szexuális erőszak miatt ül, ám nem hajlandó beszélni. Ügyvédje, Friedrich Fülscher szerint ügyfele teljesen ártatlan Madeleine McCann és a többi eltűnt gyermek ügyében, ezért nem nyilatkozik.

A rendőrségnek pedig pont ez a legnagyobb baja, ugyanis hiába biztosak abban, hogy Madeleine halott, nem tudják rábizonyítani. Feltételezik, hogy a kislány még az eltűnése évében, 2007-ben elhunyt. Erre abból a néhány régi üzenetváltásból következtetnek, amit Brücknerhez tudnak kötni, és amelyben a 43 éves férfi leírta: az a legnagyobb vágya, hogy elkaphasson egy kislányt, akit aztán kedvére kínozhat. Arra a kérdésre, hogy mit tenne a holttesttel, csak annyit írt, hogy megsemmisítené.

Madeleine McCann Forrás: Getty Images

Az ügyész jelenlegi álláspontja szerint a tettes hamar végzett áldozatával, miután szexuálisan bántalmazta.

Azt is tudni véli, hogy a kislány holttestét Brückner disznókkal etette meg, ugyanis ezt az információt egy kocsmai beszélgetés során ő maga mesélte a barátainak.

Azt is feltételezik, hogy a portugál szálloda recepciós volt a tettestársa, aki jelzett neki, mikor a kislány egyedül maradt a szobában, sőt, az sem kizárt, hogy ő segített neki az alvó Madeleine kicsempészésében - írta meg a DailyMail.

A probléma csak az, hogy egyértelmű, terhelő vallomást még senki nem tett Brückner ellen, és mivel Madeleine holtteste sincs meg, így egyelőre nem tudják felelősségre vonni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.