Mennyire érzékenyek a gránit mosogatótálcák a szennyeződésekre?

Forrás: granitmosogato.com -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gránit mosogatók már régóta elérhetőek a szélesebb vásárló közönségnek is, speciális anyagösszetételük miatt mégis kérdések merülhetnek fel a használatukkal és tisztításukkal kapcsolatban. Amennyiben megismerjük és alkalmazzuk az ápolásukkal kapcsolatos ajánlásokat, nagyon sokáig gyönyörködhetünk újszerű megjelenésükben.
Forrás: granitmosogato.com


Fontos, hogy a használatba vétel előtt egy egyszeri impregnálással lássuk el a mosogatót, így sokáig megőrzi színét és nehezebben szennyeződik. Egy egyszerű, olívaolajjal vagy babaolajjal történő átkenéssel a mosogatón található mikropórusokat zárjuk és vékony filmréteget képezünk a felületén. Az impregnálást egy mosogató vagy mosdószivacs nem karcoló oldalával is elvégezhetjük, majd az olajat mosogatószeres szivaccsal könnyen eltávolíthatjuk.

NERO Italia gránit mosogató matt fekete színben. Hatalmas medencéjében bármilyen edény könnyen tisztítható.

A mosogatót folyamatos szennyeződések érik, amelyek nagy része ártalmatlan, de egy kisebb hányaduk agresszívabb, emiatt érdemes a mosogatót általában havi 1-2 alkalommal megtisztítani. Annak ellenére, hogy a mosogató gránit őrlemény és akril összetétele folytán rendkívül ellenálló, kerüljük az erősen maró anyagok alkalmazását. A mosogatóba kerülő víz keménységétől függően nem csak vegytiszta víz hanem oldott ásványi anyagok is megtalálhatóak benne, legtöbbször kalcium és magnézium karbonátok. Ismert nevén a vízkő sok bosszúságot tud okozni bármilyen vizes felületen.

Forrás: granitmosogato.com

Mivel tartsuk tisztán gránit mosogatónkat?

Néhány vízkőoldó szer, amely hatékonyan eltávolítja a vízkövet, erősen maró hatású anyagokat is tartalmaz, mint például a foszforsav vagy a citromsav. A használati utasítás szerint a vízkőoldót fel kell vinni a felületre, otthagyni egy meghatározott ideig, majd eltávolítani. Ezt a megoldást mindenképpen kerüljük, mert maradandóan károsíthatja a gránit mosogatótálcát. Helyette használjunk inkább általános tisztítószereket, amelyek vízkőoldót is tartalmaznak.

Forrás: granitmosogato.com

A gránit mosogatók tisztítása sokféle termékkel történhet, érdemes egy már jól bevált anyag mellett maradni. Emellett kaphatóak kimondottan gránit mosogatótálcákra való tisztítószerek is. Sok tévhittel ellentétben Domestos-os oldatot használhatunk, emellett a Denk Mit általános fürdőszobai tisztítószere is szépen tisztít.

Hogyan alkalmazzuk a tisztítószereket?

A tisztítószert vigyük fel a felületre, majd rövid dörzsölés után - ha már a szennyeződéseket sikerült eltávolítani -, mossuk le. A mosogató azon részein - ezek tipikusan a csaptelep töve, és a lefolyószűrő körüli terület - ahol fokozott a vízkőlerakódás, ott intenzívebb dörzsölést alkalmazzunk.

Fontos, hogy ne használjunk karcoló fém vagy erősen dörzsölő szivacsokat - ilyen például a konyhai fémszivacs, ami szinte mindenféle felületen károkat tud okozni.

NERO Parma gránit mosogató fehér színben. Legnagyobb előnye, hogy már egy 40 cm széles konyhabútor elembe is beépíthető. Átgondolt tervezésének köszönhetően mégsem kicsi,

Mit tegyünk elszíneződés esetén?

Ha erős színű ételmaradék - például vörösbor vagy cékla - kerül a mosogatóba, igyekezzünk azt mihamarabb leöblíteni. Ha bármi mégis nyomot hagyna a gránit mosogatótálca felületén, akkor használjunk denaturált szeszt, ami hatékonyan segít az elszíneződések ellen.

Válasszon konyhájába modern megjelenésű, elegáns és tartós gránit mosogatót számos féle színben és elrendezéssel és használja sokáig megelégedéssel!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.