59 éve nem történt ilyen: II. Erzsébet rosszabbul lett, kihagyta a parlament nyitóülését

Forrás: Getty Images/Ben A. Pruchnie -
betegség II. Erzsébet brit királynő parlament
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-fertőzés szövődményei igencsak megviselik a 96 esztendős királynőt; sorra mondják le hivatalos kötelezettségeit egészségi állapotára hivatkozva.

II. Erzsébet ma az év egyik legfontosabb eseményéről, a parlamenti nyitóülésről maradt távol, mert még mindig nehezére esik a mozgás, illetve más panaszai is kellemetlenné tették volna részvételét.

II. Erzsébet királynő Forrás: Getty Images/Ben A. Pruchnie

Bár a Buckingham-palota minden eshetőségre felkészült – az illetékesek készenléti terveket is létrehoztak, melyek tartalmazták a kerekesszékes útvonalat is –, a biztonság kedvéért kedd reggelig vártak a végső döntés meghozatalával.

59 esztendeje ez volt az első alkalom, hogy őfelsége kihagyta a parlament megnyitóját. Eddig csak kétszer mellőzte az eseményt egész uralkodása alatt – 1959-ben és 1963-ban, amikor várandós volt – írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.