Idén nyáron felforrtak a hazai vizeink: volt, ahol 29°C-ig hevült a Balaton

Forrás: Kálló Péter - Origo -
hőmérséklet nyár Velence kánikula Balaton
Kánikulában idén nyáron biztosan nem volt hiány. A nagy meleg hatására a hazai tavak szinte felforrtak, volt olyan település, ahol 29°C-ig hevült a Balaton.

Már júniusban írtunk arról, hogy a nyár kezdetével máris felmelegedtek a nagy tavaink: elég volt néhány nap kánikula ahhoz, hogy kellemes hőmérsékletű vizekben strandolhassunk, ahelyett, hogy még azelőtt kisietnénk a partra, mint hogy megszoknánk a máskor júniusban még sokkal hűvösebb vízhőmérsékletet.

A Velencei-tó akkor melegebb volt, mint az Adriai-tenger Velencénél (25 fokos), a Balaton hőfoka pedig Siófoknál kellemesebb volt, mint a Földközi-tenger Nizzánál (23 fok).

Idén nyáron felforrtak a hazai vizeink: volt, ahol 29°C-ig hevült a Balaton Forrás: Kálló Péter - Origo

Júliusban pokoli hőséggel kellett szembenéznünk, ami a hazai vizek hőmérsékletén is megmutatkozott. Augusztus elején ugyan volt egy kis lehűlés, de aztán újra ránk rúgta az ajtót a kánikula. A brutális meleg hatására szinte felforrt a tavaink. A Fertő-tó 28°C, de a Balaton Gyenesdiásnál még ennél is melegebb, már 29°C-ig hevült - írja a Köpönyeg.

Bár még néhány nappal ezelőtt is tikkasztó volt a hőség, a hét elején záporokkal, zivatarokkal érkezett meg hazánkba a lehűlés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.