Hadat üzent a kormány a Black Friday-nek: azt akarják, hogy kevesebb ruhát vegyenek a fekete pénteken Franciaországban

Forrás: Flickr.com -
kampány Franciaország ruhavásárlás Black Friday fenntarthatóság
Arra ösztönzik az embereket Franciaországban, hogy ne vásároljanak új ruhákat Black Friday-kor. A kampány mögött a fenntarthatóságért felelős minisztérium áll.

Christophe Béchu fenntarthatóságért felelős miniszter hívta életre a Black Friday alatti ruhavásárlás ellen szóló kampányt. A reklámban egy ruhákat keresgélő vásárlónak azt mondja az eladó, hogy inkább ne vegyen semmit, ezzel védheti a bolygót és a pénztárcáját is kíméli.

Illusztráció Forrás: Flickr.com

A francia pénzügyminiszter, Bruno Le Maire nem ért egyet a mozgalommal, azt mondja, árt a vállalkozásoknak. Béchu erre fel elismerte, hogy a reklámmal valószínűleg rossz üzleteket céloztak meg, inkább a webshopokban való pénzköltést kellene visszafogniuk az embereknek. Ennek ellenére a kampányt folytatják, a reklámot nem hívják vissza - írja a BBC.

A Black Friday itthon is rendkívül népszerű, a kereskedők óriási akciókat hirdetnek bizonyos termékekre a karácsony előtti időszakban, ám tényleg nem árt óvatosnak lenni, ebben a cikkünkben írtunk arról, hogyan kerülhetjük el, hogy átverjenek bennünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.