Az internet sztárja lett a hatalmas dubaji vihart túlélő macska - Videón a mentés

Heavy rain in Dubai
Anadolu via AFP - Anadolu via AFP
esőzés vihar Dubaj
Káosz alakult ki az Egyesült Arab Emírségekben, miután kevesebb mint 24 óra alatt több mint 250 mm csapadék esett. A lezúduló víz elárasztotta Dubajt is.

1949 óta nem volt példa ekkora esőzésre közel-keleti országban. A lezúduló víz utcákat öntött el, fákat döntött ki és épületekben tett kárt. Repülőjáratokat töröltek, leállt a közlekedés, és bezártak az iskolák. Az Emirátusok többi részéhez hasonlóan Dubajban is forró, száraz éghajlat uralkodik, ritkán esik, ezért nincs megfelelő vízelvezetés sem, amely megvédhetné a városokat a jelenlegihez hasonló esőzések esetén.

Az X-en kering egy videó arról, hogyan érkezett meg a vihar Dubaj fölé. 

Olyan erővel csapott le, és annyi víz zúdult le egyszerre, hogy az autósok kénytelenek voltak elhagyni járműveiket, az utak folyókká változtak, elsodorták a közlekedési eszközöket.

A közösségi médiában keringő videókon látható az is, amint a Dubaji Nemzetközi Repülőtér kifutópályái víz alá kerülnek, a hatalmas repülőgépek alig tudtak átkelni rajtuk. A repülőtér működésében szerdán, a vihar elvonulása után is fennakadások voltak: az odavezető utakat elzárta az árvíz, és több légitársaság, köztük az Emirates is késésekről számolt be. A Flydubai diszkont légitársaság helyi idő szerint szerda délelőtt 10 óráig minden járatot törölt.

A viharról és annak erejéről rengeteg videó került fel az internetre: 

bútorok repültek le a teraszokról, és úsztak az utcákon, mindent vitt a hatalmas áramlat. 

A Business Bay negyedben, ahol lakóházak, irodák és kiskereskedelmi üzletek találhatók, luxusautók kerültek víz alá, egy metróállomást is elárasztott a víz, az emberek pedig bokáig érő vízben gázoltak az utcákon. Sokan nem tudták elhagyni az otthonaikat, vagy ha igen, akkor csónakkal tudták megtenni azt, vagy elővették a wakeboardjukat. Egy csónakos rendőr mentette meg azt a macskát is, aki az internet sztárja lett. A kis hős egy autó kilincsébe kapaszkodva élte túl a vihart. 

Sajnos arra kell számítani, hogy az ehhez hasonló szélsőséges időjárási jelenségek egyre gyakoribbá válnak a légkör felmelegedése miatt. A hatalmas dubaji esőzés egy nagyobb viharrendszer része volt, mely áthaladt az Arab-félszigeten. Ugyanez a cella csapadékos időjárást okozott a közeli Ománban is, ahol legalább 18-an haltak meg a hirtelen áradásokban. Az áldozatok között iskolás gyerekek is voltak.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.