DIY esküvői dekorációk – Tedd még személyesebbé a nagy napot

DIY Esküvői dekorációk – Tedd még személyesebbé a nagy napot
Shutterstock/Copyright (c) 2014 Agnes Kantaruk/Shutterstock. No use without permission. - Agnes Kantaruk
díszítés esküvő az esküvő hete dekoráció
Régebben nagy divat volt, hogy a menyasszony és a koszorúslányok együtt készítették el az esküvői dekorációt. Manapság ez egyre ritkább. Amennyiben visszanyúlnánk a régi szokásokhoz, összeállítottunk néhány könnyen, gyorsan és pénztárcabarát módon elkészíthető esküvői dekorációt.

Különösen a vidéki és a hagyományos esküvőkön gyakran előfordult, hogy a menyasszony és a barátnői, vagy a pár baráti társasága közösen készítették elő az esküvői dekorációkat és díszítéseket. Ez olyan tevékenység volt, amely összehozta a vendégeket, barátokat. Ez az együttműködési forma a közösség erejét és összetartását erősítette.

A dekorációk készítése során hagyományos technikákat és alapanyagokat használtak. Például virágok, falevelek, szalagok és textilanyagok voltak a leggyakrabban alkalmazott elemek, amelyeket helyi forrásokból szereztek be. Az ilyen közös tevékenységek fontos részét képezték a hagyományoknak és az örökségnek. Manapság egyre ritkábban találkozhatunk házi díszítéssel, az ifjú pár gyakran kéri időhiány és sok esetben költséghatékonysági szempontból is dekoros cég segítségét.

Amennyiben mégis úgy döntenétek, hogy magatok készítitek el a dekorációt az esküvőre, összegyűjtöttünk néhány szuper és látványos ötletet!

Üvegből girland

Nagyon egyszerű és roppant látványos megoldás lehet, ha összegyűjtünk néhány kis méretű üveget, amikbe tetszőleges virágokat teszünk. Az üvegek száját betekerjük zsinórral, szalaggal. Azonos távolságra kötjük fel őket valahova, egy fára vagy az ajtó fölé. Ha kültéren van az esküvő, napelemes vagy elemes fényfűzéreket is tehetünk az üvegekbe, ezek este nagyon hangulatosság tehetik az enteriőrt. Ha bohémebb esküvői dekorációt szeretnénk, különböző színű üvegeket és virágokat használhatunk, vagy be is festhetjük azokat.

DIY esküvői dekoráció - girland
Forrás: Shutterstock

Élő virág dobozban

Asztaldekorációnak vagy szülőköszöntőnek is tökéletes lehet egy otthon elkészíthető virágdoboz. Nem kell hozzá más, mint néhány egyforma színű, formájú papírdoboz (de választhatunk kosarakat, kisebb-nagyobb edényeket), amik belsejébe virágfóliába csomagolt virágoázis helyezzünk. Az oázisokat előtte alaposan áztassuk be vízbe, hogy megszívják magukat és ezáltal a beleszúrt virágot sokáig szépek maradjanak. Válasszuk ki a kedvenc vágott virágunkat és azokat tűzdeljük bele az oázisba. Minél tömörebben rakjuk a virágokat, annál szebb lesz a végeredmény. Akár gyertyát, masnit is használhatunk.

DIY esküvői dekoráció - virágdoboz
Forrás: Shutterstock

Festett üvegből vázák

Nagyon egyszerű és látványos megoldás lehet az asztalokon elhelyezett festett üveg, amikbe virágokat vagy akár gyertyát is tehetünk. Bármilyen üveg tökéletes lehet, a borostól a pezsgősön át a kisebb méretűekig. Minél különbözőbb üvegeket helyezünk egymás mellé, annál szebb lehet a kompozíció. Az üvegeket fessük az esküvőnk fő színével harmonizáló árnyalatúra, díszíthetjük masnival, csipkével.

DIY esküvői dekoráció - festett vázák
Forrás: Shutterstock

Ablakkeretből ültetési rend

Keressünk egy kiselejtezett ablakkeretet - minél kopottabb, annál jobb. Kicsit csiszoljuk meg, de ha úgy tetszik, le is festhetjük. Macskahálót vagy egymástól egyenlő távolságra lévő fonalfűzért rögzítsünk a belsejébe. Apró csipeszekkel tűzdeljük bele az előre megírt ültetési rendeket. A keretet tetszőleges módon díszíthetjük virágokkal, egyéb, az esküvőn megtalálható díszekkel. Ablakkeret helyett választhatunk kiselejtezett képkeretet, tükörkeretet is.

DIY esküvői dekoráció - ültetési rend
Forrás: Shutterstock

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.