Gyors és olcsó és vegyszermentes - Így készíts kerti rovarcsapdát

Oranienburg castle park
AFP -
praktika kert és balkon légy rovar darázs
Milyen szép a világ ilyenkor, tavasszal: lehet kertészkedni, sütögetni, jó édes limonádét inni, csak az a fránya sok rovar ne szemtelenkedne közben. A darázs megszúr, a légy idegesítően pofátlan, a muslinca pedig mindenbe beleiszik, ami a kezedben van.

 

Csapda a darazsaknak

Egyszerű és elég jól működő praktika: vágjunk ketté egy kétliteres flakont a tetejénél, majd az így kapott felső részt helyezzük rá megfordítva az alsóra. Öntsünk a palack aljára cukros vizet, amelynek hatására az arra tévedő darazsak belerepülnek majd, ám kijönni már nem tudnak a csapdából - írja a LAKÁSKULTÚRA, ahol több darázselűző ötlettel is találkozhatsz. 


Csapda a muslincáknak

Hasonló itatóra lesz szükség, mint a darazsaknál. A muslinca is szereti a cukros vizet, de annál is jobban az alkoholt. Önts egy-két deci bort az üvegbe, minél édesebb, annál jobb, de meg is cukrozhatod. Berepülnek, de nem tudnak kiszállni. 


Légycsapda

Megint csak a félbevágott, és befordított palack a megoldás, a csali pedig már megint a cukor. Méz, gyümölcsszirup, cukros víz a legyek kedvence, így egészen biztos, hogy betévednek a csapdába.

 

 

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.