Cápát láttak a Balatonban - A felvétel felrobbantotta a netet

Shark,Fin,On,Ocean,Surface,In,Cloudy,Clear,Sky
Shutterstock - mapush
vadállat TikTok-trend balaton félelem cápa
Elképesztő látványt nyújtott a minap a Balaton vize, ugyanis a nyaralni vágyók egy vadállatot pillanthattak meg a tóban. Egy cápa kandikált ki a hullámokból. Mi történt?

Hatalmas ijedtség és megdöbbenés volt a Balaton körül, ugyanis a nyaralók úgy látták, hogy egy cápa úszik a hullámok között. Volt aki levideózta az eseményeket, a felvételt pedig feltölötte a TikTokra, így a videó az egész országot bejárta.

„Az egy delfin, aki a víz alatt jó ember" - ilyen és ehhez hasonló kellemes hangvételű kommentek érkeztek a hozzászólások közé, majd a végén mindenki rájött az igazságra: nem cápáról van szó, hanem egy busáról. Vajon véletlenül került ide, vagy ez teljesen természetes?

A busa (Hypophthalmichthys) eredetileg Ázsiából származik, de az 1960-as években telepítették be Magyarországra, ahol azóta is megtalálható a természetes és mesterséges vizekben, köztük a Balatonban is. Évente egyszer-kétszer tiszteletét teszi a partokon, ennek voltak tanúi a kirándulók is minap. A jelenléte tehét abszolút nem volt meglepő, csupán a kinézete tréfált meg mindenkit. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.