Kínos filmes hibák a kedvenc alkotásaidban – Te kiszúrod őket?

bakik filmnézés mozi
Croissant vagy palacsintát láthatsz Julia Roberts kezében a Micsoda nőben? Vagy esetleg mindkettőt? Íme, néhány filmes hiba, amit eddig valószínűleg nem vettél észre.

Te is imádod a filmeket, és a kedvenceidet már százszor újranézted? Akkor elképzelhető, hogy simán kiszúrtad már a filmes hibákat bennük. Persze, az apró bakik nem mindig észrevehetők, sőt, sokszor igen szemfülesnek kell lenni ahhoz, hogy meglássuk őket.

emberek mozi film filmnézés filmes hibák
Mennyire vagy szemfüles? Te is kiszúrod a filmes hibákat?
Forrás: Shutterstock/ StockLite

Egy-egy szuperprodukció létrehozásán több száz fős stáb dolgozik, éppen ezért lehet bosszantó, ha homokszem kerül a gépezetbe, és végül – számos ellenőrzés után is – baki marad a bemutatásra kerülő alkotásban. Ez azonban egyáltalán nem ritka, most ezekből a filmes hibákból szemezgetünk.

Autók mindig is voltak?

Korábban talán kevésbé figyeltek a filmes hibákra, sem a készítők, sem a filmrajongók nem analizálták részletesen a jeleneteket. Talán így maradhatott benne A jó, a rossz és a csúf című Clint Eastwood filmben egy furcsa autós jelenet. A westernklasszikus 1966-ban került a mozikba, és a történet szerint az amerikai polgárháború idején, 1862-ben játszódik. Éppen ezért vicces, amikor az egyik jelenetben egy pillanatra feltűnik egy autó az úton, a világ első automobilját ugyanis 1886-ban készítette el Carl Benz. De Mel Gibson A rettenthetetlen című filmjének egyik jelenetében is felbukkan egy fehér autó, pedig a film a 13. században játszódik.

Pillanatnyi hajszínváltás

Az Indiana Jones alkotásokban is több hibát észrevehetnek a szemfülesebb nézők. Az egyik például Az elveszett frigyláda fosztogatói című film autós akciójelenetében van, amikor Indy egy tehergépjárművet vezet, és közben egy szőke férfival dulakodik. Miután a szőke férfi a kocsi szélvédőjén keresztül kilöki Jonest, egy pillanatra fekete hajúvá változik. Az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című alkotásban pedig az egyik jelenetben jól láthatóan kirajzolódik egy hatalmas X a padlón, a következő snittben viszont alig látszik.

Hová lett a rajz? 

Titanic film
Az ikonikus Titanic című alkotásban is több filmes hibát felfedezhetünk. 
Forrás: IMDB / Twentieth Century Fox

Az 1997-ben debütált 11 Oscar-díjjal kitüntetett Titanic című film is sokak kedvence. Nem vesz el a film értékéből, de ha részletesen megvizsgáljuk, számos hibát fellelhetünk az alkotásban. Ha már sokadszorra nézed, ezeket a bakikat is megkeresheted. Abban a romantikus jelenetben, amiben Jack lerajzolja Rose-t, a skiccet egy vastag ceruzavonással kezdi. Ám pár snittel később, egy teljesen más rajz van ott, és a meghúzott vonalnak nyoma sincs. Amikor a szerelmesek a hajó orrához mennek, többször is láthatjuk a hajót felülről. Ha azonban jobban megnézzük, ezeken a képkockákon a hajó közel sem ugyanúgy néz ki. Sőt, a hajó korlátja és kéménye is többször változik a film során.  

Mit együnk reggelire?   

Pretty Woman filmes hiba
Julia Roberts az egyik pillanatban croissant, a másikban már palacsintát eszik a Micsoda nő! egyik jelenetében.
Forrás: YouTube 

Százszor láttad már a Micsoda nő! című filmet, sőt, kívülről fújod az egyes párbeszédeket? De vajon a hibákat is észrevetted már? A Pretty Woman-ben több olyan jelenet van, amiben találhatunk hibát. Az egyik legészrevehetőbb, amikor reggelinél Vivian és Edward beszélgetnek. Az egyik pillanatban Julia Roberts egy croissant majszol, a következőben azonban már egy amerikai palacsinta van a kezében. Hasonlóan feltűnő a liftes jelentet: amikor Vivian otthagyja Edward-ot és dühösen vár a liftre, egyszer fekete kabátot, máskor egy kék ruhadarabot szorongat a kezében. Azt már azonban csak a szemfülesebbek veszik észre, hogy a film végén, Vivian és Stuckey dulakodása közben a férfi órája lerepül, a következő vágásnál azonban már újra a karján van.  

A Micsoda nő! című alkotásban több filmes baki is van, az alábbi videóban jó párat láthatsz belőlük.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.