Tarolt a Megafilm a Budapest Comic Conon

Csórics Balázs a S.E.R.E.G. című sorozatban
YouTube/Megafilm -
rendezvény Megafilm S.E.R.E.G. Comic Con
A Megafilm uralta az idei Budapest Comic Con magyar filmes szekcióját: az érdeklődők még az erejüket is összemérhették a S.E.R.E.G. című katonai sorozat főhősével.

A Megafilm Service standjánál sok érdeklődő gyűlt össze a Budapest Comic Con mindkét napján. Arra voltak kíváncsiak, hogy vajon le tudják-e győzni fekvőtámaszban, fegyverösszerakásban vagy éppen egy szimulátoros helikopterlandolásban a S.E.R.E.G. című katonai sorozat főhősét, Győrbíró Zsoltot, vagyis az őt alakító Csórics Balázst. 

Csórics Balázs a S.E.R.E.G. című sorozatban
Csórics Balázs a S.E.R.E.G. című sorozatban
Forrás: Megafilm/YouTube

Az idei Budapest Comic Con magyar filmes szekcióját a Megafilm Service emblematikus filmjeiről szóló kvízek és háttérbeszélgetések uralták, na meg egy különleges, több állomásos kihívás, amelyben rengetegen próbára tették erejüket, gyorsaságukat és stratégiai képességüket.

Az ősszel a TV2 képernyőjén debütáló, de már most nagy érdeklődéssel várt katonai sorozat, a S.E.R.E.G., az idei Magyar Mozgókép Fesztivál 8 kategóriában jelölt, díjesőre esélyes romantikus tévéfilmje, a Majdnem menyasszony, valamint a tavalyi év legsikeresebb történelmi sorozata számos kérdést tudott kiváltani a szervezőkből - de szerencsére mindig voltak érdeklődők, akik csak úgy ontották magukból a válaszokat.  

A S.E.R.E.G. című, hatrészes sorozatról szóló panelbeszélgetésen a rendező, Dombrovszky Linda a kulisszatitkok mellett egy személyes indíttatást is elárult: "Mindig vonzott az egyenruha, ezért nem volt kérdés, hogy elvállalom a producer, Helmeczy Dorottya felkérését" – mondta. 

Van párhuzam a katonai hivatás és a filmszakma között

Kifejtette, hogy a forgatás során megtapasztalták, bizony van párhuzam a katonai hivatás és a filmszakma között. 

Itt is van egy jól szervezett hierarchia, minden rangnak megtaláltuk magunk között is a megfelelőjét. Fontos közös metszéspont a bajtársiasság, mi a stábbal már a forgatás első napjára egy csapat lettünk

– sorolta a rendező, aki azt is bevallotta, hogy mi volt az a pillanat, ami őt is zavarba hozta. "Amikor megláttam a színészeket egyenruhában. Nusit, vagyis Györgyi Annát ezer éve ismerem, de ha szembejött velem egyenruhában, haptákba vágtam magam" – nevetett Linda.

Egyáltalán nem volt idegen számomra a szerep. Édesapám katonaként szolgált, hároméves koromig a szentendrei katonai lakótelepen laktam, és a szentendrei laktanya volt az egyik forgatási helyszínünk. Apukám húga is hivatásos katona volt

– vette át a szót Györgyi Anna, akit Vass Edit főtörzsőrmesterként ismerhetünk meg a sorozatban. 

A főtörzsön egy teljes karrier állhat vagy bukhat

"A történet alatt végig Nusi kezében van a sorsom, hiszen a főtörzsön egy teljes karrier állhat vagy bukhat" –  folytatta a Győrbíró Zsolt alezredest alakító Csórics Balázs, és néhány izgalmas kulisszatitkot is elárult. 

Mókás volt, hogy a forgatás elején felvettük a tiszta, illatos, frissen mosott jelmezeket, majd az öltöztetők és a sminkesek sorba állították a színészeket és úgy összekoszoltak bennünket, mintha hetekig kúsztunk-másztunk volna a sárban. Még a körmünk alatti piszokra is volt gondjuk. Az is izgalmas volt, amikor egy tavaszi jelenetnél elkezdett ömleni a hó.

 

Csórics Balázs teljesítményét csak egyvalaki közelítette meg - de ő régebben hivatásos katona volt

Dombrovszky Linda meg is jegyezte: szerencsés, ha egy forgatás alatt sikerül elcsípni ennyi évszakváltozást. 

Csórics Balázs egyébként számos kihívást végigcsinált a Comic Con látogatóival: fekvőtámasz-versenyre várta a rajongókat, amit a film egyik kaszkadőrével, Hegedűs Gábor Hegével vezettek fel. Balázs 59 fekvőtámasznál állt meg, Hege 52-nél – igaz, ő úgy kezdte, hogy 6 éves kisfia, Ádám a hátára ült. 

A rajongók közül ketten tudták csak legyőzni Csórics Balázst, az egyik fiatalember 60 fekvőtámaszt, míg egy másik 61-et csinált. Marokfegyver szét-, illetve összeszerelésében is versenyzett a sorozat Győrbíró Zsoltja a rajongókkal. Itt nem akadt ellenfele, pedig egy óra alatt több mint 15-en próbálkoztak. 

Balázs 22 másodpercét mindössze egy jelentkező tudta megközelíteni 37 másodperccel, de ő régebben hivatásos katona volt. A Magyar Honvédség landolás szimulátorával pedig Balázs mellett csak ketten tudtak tökéletesen leszállni.

A filmes beszélgetések sorozatában, a Tündérkert kapcsán Pintér Réka látványtervező mesélt arról, milyen koncepció mentén alakították ki azt a lenyűgöző világot, amelyet a nézők már megismerhettek a Báthory Gábor és Bethlen Gábor különös kapcsolatáról és egy szenvedélyes korról mesélő történelmi kalandfilmsorozatban - írja a Magyar Nemzet.

A Majdnem menyasszony nyolc jelölést kapott a Magyar Mozgókép Fesztiválon

Herczeg Ferenc A Fehér Páva című regényéből készült romantikus játékfilm, a Majdnem menyasszony, amelyről a line producer, Filip Fruzsina, a forgatókönyvíró Somogyi György és Spilák Klára színésznő mesélt – aki Etelka szerepéért a legjobb női mellékszereplő díj várományosa.

"A Majdnem menyasszony az első line produceri munkám" – árulta el Filip Fruzsina. "Az volt a célom, hogy ez egy mintaként szolgáljon a későbbi munkáimnak, és ez legyen az a minimum, amit innentől kezdve mindig hoznom kell. A lecke fel lett adva, hiszen 8 jelölést is kapott a film a Magyar Mozgókép Fesztiválon."

Már a harmadik Herczeg Ferenc-adaptációnál tart a Megafilm

Somogyi György arról mesélt, hogy ez egy nagyon könnyen írható forgatókönyv volt, ráadásul ez már a harmadik Herczeg Ferenc-adaptációja a Megafilmmel közösen. "Érdekes feladat regényt filmre vinni, hiszen miközben formálódik, már hallom a fejemben a karakterhangokat és látom a jeleneteket."

A Majdnem menyasszony történetében az a jó, hogy tudunk benne kapcsolódni a mához. Sokan küzdünk azokkal a problémákkal, mint a szereplők. Magam is emlékszem a 20-as éveimre, amikor igyekeztem megtalálni, nekem mi a jó, csakúgy, mint a főhősnő, Marika, akit egy fiatal kolléganőm, Kelemen Hanna játszik. Nagyon szeretem, amikor látom, milyen tehetségesek a fiatalok, és ők hogyan játszanak

–  mesélte Spilák Klára, aki azt is elárulta, hogy váratlanul érte a jelölés, de hatalmas boldogság számára.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.