Csokis aszalt gyümölcs: egyszerű, de extra finom!

Forrás: Thinkstock -
karácsony advent recept aszalt gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár ajándékba szánod, akár csak a családot lepnéd meg vele, a csokival bevont aszalt gyümölcs mindig biztos sikert arat, ráadásul elkészíteni sem nehéz.

Mivel gyorsan fogyó, finom édességről van szó, negyed kilónál kevesebb aszalt gyümölcsöt ne is vegyél elő. Jöhet alma, barack, szilva, füge, datolya, vörös áfonya, ananász vagy meggy is, melyeket egyenként szúrj át egy-egy fogpiszkálóval. 20-25 dkg gyümölcshöz egy táblányi csokira lesz szükséged: ez ízlés szerint lehet ét, tej, de akár fehér csoki is.

Forrás: Thinkstock

Olvaszd fel gőz fölött a csokit, majd a fogpiszkálók segítségével mártogasd bele a gyümölcsöket. Ha azon melegében nem fogy el, akkor sütőpapírra téve szépen megszilárdul a csoki, és dekoratív, egészséges, de nagyon finom édességet kapsz.

Így készíts ehető karácsonyfadíszt!http://www.life.hu/karacsony/recept/20131212-igy-keszits-eheto-karacsonyfadiszt-habcsokbol.htmlIllatos téli sütemény: fűszeres karácsonyi keksz percek alatthttp://www.life.hu/karacsony/recept/20131205-illatos-teli-sutemeny.htmlDekortipp karácsonyi sütikhezhttp://www.life.hu/karacsony/recept/20131129-diszitesi-tipp-a-karacsonyi-sutihez.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.