Sztárok, akik mindenáron Marilyn Monroe-hoz akarnak hasonlítani

Lindsay Lohan a nap cikke színésznő Christina Aguilera Scarlett Johansson Marylin Monroe Madonna énekesnő Gwen Stefani karrier sztár Michelle Williams
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ötven évvel a halála után Marilyn Monroe élete és állítólagos öngyilkossága még mindig rejtély. A világ szemében talán örökre a földkerekség egyik legtitokzatosabb nője marad. Így nem csodálkozhatunk azon, hogy a mai napig számos híresség igyekszik ihletet meríteni a végzet asszonyának utánozhatatlan stílusából, ami néhányuknak nagyon jól sikerül!

1. Szexis, mint a díva - Michelle Williams

A Dawson és a haverok című amerikai vígjátéksorozat népszerű tinicsillaga talán legszebb álmában sem remélte volna, hogy alig egy évtized elteltével ő bújhat bele minden idők legnagyobb szexszimbólumának bőrébe. A háromszoros Oscar-jelölt színésznő káprázatos alakítást nyújtott az "Egy hét Marilynnel" című életrajzi filmben, mely a rendező szerint a legendás filmsztár életének azon fejezetéről szól, ahol Norma Jeane Baker véget ért, és Miss Monroe elkezdődött. Michelle Williams manír nélkül és a lehető legkellemesebb módon jelenítette meg Marilyn karakterét. A színésznő ennek érdekében fél éven keresztül tanulmányozta a néhai szexistennő gesztusait, és esténként rengeteg Monroe-ról szóló könyvet tett maga mellé, hogy minél hitelesebben keltse életre a szőkeséget. Williams arról mesélt nemrégiben egy interjúban, hogy kamaszkorában a hollywoodi sztár fotója díszelgett a szobájában, akit elképesztően boldognak, szabadnak és szépnek látott.

ecranlarge.com
ecranlarge.com



A Life tippje: Ha közelebb szeretnéd érezni magadhoz a sztárt és az embert, látogass el Szegedre, ahol megcsodálhatod Marilyn személyes relikviáit és filmes hagyatékait. A világ legnagyobb Monroe-gyűjteményének részét képező tárlat szeptember 23-áig tart nyitva, bővebb infó: http://www.reok.hu/


2. A megszállott rajongó - Lindsay Lohan

Az amerikai botrányhősnő rögeszmés Monroe-imádó, aki már több interjúban hasonlította magát az elhunyt filmcsillaghoz. Saját bevallása szerint az iránta érzett csodálat 12 éves korában kezdődött, amikor rengetegszer megnézte az 1953-ban készült "Niagara" című filmet, melyben Marilyn egy házasságtörő feleség szerepébe bújt. Lindsay először egy amerikai magazin címlapján született újjá mint Monroe, majd idén januárban egy közkedvelt férfimagazinban keltette életre az '50-es évek szexikonját, amit erősen retusáltak, így a róla készült fotók meg sem közelítik a gyönyörű Marilynt. A februári Love magazinban a szeplős csillagocska erotikus külsejét természetesen ismét a legendás szépség ihlette, és bár Terry Richardson szakmai körökben elismert fotós hírében áll, az újra visszatérő Monroe-effekt és a cigaretta fetisizálása jól illusztrálja Lohan kisasszony jelenlegi elmeállapotát. A színésznő tehetség híján talán csak abban hasonlít bálványára, hogy ugyanolyan önpusztító életet él, így csak reménykedhetünk, hogy elkerüli a hollywoodi filmlegenda tragikus sorsát.

Fotó: Bert Stern
Fotó: Bert Stern

3. Az örök utánzóművész - Madonna

A pop nagyasszonya nem sajnál semmiféle erőfeszítést annak érdekében, hogy csak rá figyeljen a világ, ugyanakkor hiába büszkélkedhet több évtizedes karrierrel és 300 millió eladott albummal, újra és újra visszanyúl az isteni femme fatale-hoz. Madonna fiatal korában példaképének tekintette Marilyn Monroe-t, de azt sokszor elmondta, hogy a díva áldozattípus volt, és ő nem tekinti magát annak. Utánzásainak sora szinte végtelen: 1985-ben "Material Girl" című videóját teljes mértékben a szexszimbólum filmjéről másolta, Monroe-hoz hasonlóan ő is előszeretettel viselt fehér bundákat, 1990-ben egy fotózáson szinte teljesen lenyúlta a színésznő habfürdős jelenetét, és a Dick Tracy-ben is lemásolta Marilyn gesztusait. Az 53 éves énekesnő Give Me All Your Luvin' klipjében ismét Marilynt koppintotta, és igyekezett ultranőiesre venni a figurát: platinaszőke parókát, magas nyakú csipkeruhát visel, és a Monroe-imidzst kiegészítve egy fekete szépségpöttyöt ragasztott magára. Úgy tűnik, az excentrikus énekesnő hiába próbál felnőni ideáljához, Monroe csillogása és szépsége megismételhetetlen.

AFP
AFP

4. A 21. század stíluskirálynője - Gwen Stefani

Az amerikai énekes-dalszerző az utóbbi években a zene és divatvilág emblematikus alakjává nőtte ki magát, és bárhol is tűnik fel, a divatőrült Gwen mindig hibátlanul néz ki. Az énekesnő 2004-ben a filmezésbe is belekóstolt, és az "Aviátor" című drámában Jean Harlow szerepét annak köszönheti, hogy Martin Scorsese lánya megpillantott róla egy Monroe stílusú fotósorozatot. A No Doubt frontembere vakító szőke fürtjeivel, ragyogó piros ajkaival, hosszú szempilláival és erotikus bájával tökéletes és modern reinkarnációja példaképének. Gwen a mai napig a popkultúra ikonikus alakjának bűvkörében él, és egy magazin címlapján az egész világ szemtanújává válhatott annak, hogy megelevenedik a sugárzóan szép szexszimbólum. "Los Angelesben nőttem fel, ahol lenyűgöző tehetségek éltek. A szobám falát Monroe poszterek borították, és imádtam a régi hollywoodi filmeket. Annyira csodáltam Marilynt, hogy a kutyámat is az ő emlékére neveztem el" - nyilatkozta a 43 éves sztár.

AFP
AFP

5. A buja szépség - Scarlett Johansson

Kevés olyan hírességet ismerünk, akik valóban megtestesítik azt a régi hollywoodi tündöklést, mint a lefegyverző erotikával megáldott szőke bombázó, akinek a szépségét nem véletlenül hasonlítják Monroe-hoz. Scarlett Johansson nem csupán gyönyörű, de legalább annyira tehetséges, mint a néhai díva, így nem meglepő, hogy korunk egyik legnépszerűbb filmszínésznője. Talán ennek is köszönhető, hogy 3 évvel ezelőtt az egyik divatház felkérte reklámarcnak, ahol az akkor még szőke hajú Scarlett a csábító Monroe szellemében tűnt fel, majd a dívával való hasonlóságot a világ újra megcsodálhatta egy spanyol magazin októberi címlapján. Állítólag Michelle Williams előtt őt kérték fel Monroe megformálására, s bár külsőleg tökéletesen megfelelt volna a szerepre, nehéz elképzelni a rekedtes hangú színésznőt, amint lágy, szinte gyermeki hangon szólal meg a képernyőn.

Forrás: D&G
Forrás: D&G

6. A modern pin-up lány - Christina Aguilera

Más csillagoktól eltérően Xtina mély áhítattal és szenvedéllyel tiszteleg a régi nagyok előtt, aki egész karrierje során önmaga megvalósításán túl azon fáradozik, hogy sikeresen újjáélessze a hollywoodi aranykor sejtelmesen csillogó hangulatát. A popsztár eszményképének tekinti Marilyn Monroe-t, ennek szellemében számos eseményen jelenik meg a sztár lehengerlő stílusát utánozva. Amikor 2004-ben kiadta bemutatkozó parfümjét, a promóciós képeken szinte pontosan ugyanazt a ruhát viselte, mint a filmcsillag, egy népszerű magazinban pedig Monroe-hoz hasonlóan vérvörös ajkakkal, lágyan omló szőke hullámokkal és ártatlan pillantásokkal pózolt. "Back to Basics" című vintage albumának borítóját is egy híres Monroe kép ihlette, és az "Ain't No Other Man" című videójában az elképesztő hangú énekesnő egy az egyben Monroe üzemmódba kapcsolt. Bár Xtina az évek során többféle stílussal próbálkozott, szerintünk az áll neki legjobban, amikor magára ölti Marilyn Monroe pin-up változatát.

AFP
AFP

Odáig van Katalin hercegnőért a férje - Úgy viselkedtek, mint eddig sohahttp://www.life.hu/szorakozz/20120803-katalin-hercegno-es-vilmos-herceg-brit-orokos-szerelmesen-olelkeznek-a.htmlElhunyt Sipos János sportriporterhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120803-elhunyt-sipos-janos-sport-riporter-kerekparos-szakkommentator.htmlIlyen volt a sztárpár első randija - A feleség mindent bevallotthttp://www.life.hu/szorakozz/20120802-camilla-mcconaughey-matthew-mcconaughey-felesege-elmeselte-mikor-ismerkedtek-meg.htmlBalhé az újdonsült jegyeseknél - A színész elzavarta kedveséthttp://www.life.hu/szorakozz/20120801-liam-hemsworth-szineszt-az-oruletbe-kergeti-a-menyasszony-miley-cyrus.htmlMeztelenkedett a Barátok közt sztárjahttp://www.life.hu/szorakozz/20120801-baratok-kozt-akcio-szex-meztelenseg-es-romantika-szeptemberben.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.