A halál előtt és az után - döbbenetes portrék

halál élet fotósorozat portré
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Walter Schels fotográfus döbbenetes sorozatot készített: a halál előtti és a halál utáni pillanatot örökítette meg.

A német művész kezdeti szárnypróbálgatásaiban a születés pillanatait örökítette meg, de hamar rájött, hogy a születést mindig halál követi. Ekkor kezdett el a halállal mint témával foglalkozni, és ekkor álmodta meg annak a döbbenetes fotósorozatnak a koncepcióját, amelyben az egyes emberekről haláluk előtt és haláluk után készít portrét.

/1507/A_hal2015721121731

Amióta ezzel a projekttel foglalkozom, megtanultam szembenézni a halállal, és legyőztem a félelmeimet is” – nyilatkozta az idén 79 éves fotós. „Már elég öreg vagyok ahhoz, hogy a saját halálom gondolata is foglalkoztasson.”

A mocskos szájú plüssmackó legjobb dumái – a 10 legjobb Ted-aranyköpéshttp://www.life.hu/kult/20150717-a-mocskosszaju-plussmacko-legjobb-dumai-a-10-legjobb-ted-aranykopes.htmlEgy életre kelt játék mackótól valószínűleg nem azt várnánk, hogy imád csajozni, füvezni, és trágár poénokat elsütni, de hát Tedet mégis épp ezért szeretjük. Most itt a kalandjainak a második része a mozikban, mi pedig összegyűjtöttük, mi mindenről van sajátos véleménye.KultOrigoIlyen Nick Cave legborzalmasabb napjahttp://www.life.hu/kult/20150715-nick-cave-legborzalmasabb-napja-amikor-meghalt-tizenot-eves-fia.html„Senki nem ismerheti a saját történetét, hiszen ő maga a történet főszereplője” – így fogalmazott az Nick Cave a róla szóló filmben. Ő maga sem ismerte a saját történetét, nem láthatta előre 15 éves fia halálát. Ha látta volna, nem engedte volna fel arra a bizonyos sziklára, amelyről fia 2015. július 15-én lezuhant.KultKicsik is, sárgák is, és imádnánk, ha a mieink lennének — 22 érdekesség a minyonokrólhttp://www.life.hu/kult/20150713-kicsik-is-sargak-is-es-imadnank-ha-a-mienk-lennenek-22-erdekesseg-a-minyonokrol.htmlEredetileg egy rajzfilmgonosz segítői voltak, de olyannyira odavan értük a világ, hogy a sárga cukiságok most saját filmet is kaptak — de milyennek tervezték eredetileg a minyonokat, mi a kedvenc ételük, honnan jön a nyelvük, ki adja a hangjukat, hol láthattuk-láthatjuk még őket? Ezekre és sok másra is választ adunk.KultOrigoMeghalt Roger Rees színészhttp://www.life.hu/kult/20150711-meghalt-roger-rees-szinesz-1.html71 éves korában elhunyt Roger Rees színész, akit a Cheers-ből, Az elnök embereiből és a 13-as raktárból is ismerhettek a nézők.KultSzily Nóra a lélek dolgairól - Lélekbúvárhttp://www.life.hu/kult/20150710-szily-nora-lelekbuvar-cimu-uj-musora-a-lifenetwork-tevecsatornan.htmlSzily Nóra hosszú évek óta foglalkozik a lélek dolgaival. A Life Network tévécsatornán induló új műsora, a Lélekbúvár minden fontos témát érinteni fog. Kult--Brutálisan jó timelapse a chilei vulkánkitörésről - lenyűgöző felvételekhttp://www.life.hu/kult/20150630-brutalisan-jo-timelapse-a-chilei-vulkankitoresrol-lenyugozo-felvetelek.htmlIdén április 22-én a chilei Calbuco vulkán - negyven év után - kitört. Az esemeényt a Timestorm Films rögzítette timelapse-ként. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.