Spanyolország freskó Jézus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A turisták óriási érdeklődésére való tekintettel látogatóközpontot nyitottak abban a spanyol kápolnában, ahol négy éve egy idős asszony átfestette a Jézus Krisztust ábrázoló freskót, amely azóta bundás Jézus néven lett világszerte ismert.

"Borja városába 2012 óta 175 ezren érkeztek csak azért, hogy megnézzék a faliképet "– mondta Eduardo Arilla az észak-spanyolországi város polgármestere, választ adva arra is, hogy miért is nyitottak látogatóközpontot az elrontott műnek, ami már

pólókon, bögréken, és hűtőmágneseken is megjelent.

Elías García Martínez 19. századi festõ Ecce Home címû Jézus-képe három változatban. A Borja város katolikus templomában található freskót egy nyolcvanas éveiben járó idõ hölgy, Cecilia Giménez próbálta restaurálni. Forrás: Centro de Estudios Borjanos

Elias Garcia Martinez 1930-ban festett Ecce Homo című műve az észak-spanyolországi Borja város egyik templomának ékessége volt még a nedvességtől és az időtől megviselten is. A gyülekezet egyik tagja, a 85 éves Cecilia Gimenez nem nézte tétlenül a festmény pusztulását és önhatalmúlag restaurálta, ezért szinte felismerhetetlen lett. Ennek ellenére az alkotás ennek köszönheti ismertségét, ráadásul a majomra hajazó Jézusból még internetes mém is lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.