A Queen gitárosa 30 év után újra Budapesten koncertezik

Forrás: The Liquid Production -
koncert Budapest Brian May
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Queen gitárosa, Brian May márciusban két koncertet is ad a Budapest Kongresszusi Központban. May a legendás Queen együttes gitárosa szívesen tér vissza Budapestre, ráadásul nem egyedül lép fel, hanem New York-I Broadway legnagyobb sztárjával, Kerry Ellis-szel.

A két sztár kedden Prágában, szerdán pedig Pozsonyban lép fel, de Brian May nem is titkolja, már alig várja, hogy Budapesten legyen, hiszen

pont 30 évvel ezelőtt lépett a Queen együttes a Népstadion színpadára.

Brian May és Kerry Ellis Forrás: The Liquid Production

Legendák a legendákról

Sok valós történet kering az akkori látogatásukról, amelyből egyes részeket a Live Magic című koncertfilmben is láthatunk. Bár a két koncert kapcsán sok teendője lesz, ha ideje engedi, akkor

meglátogatja az összes olyan helyszínt, ahol akkor még a Queen tagjaival, köztük Freddie Mercury-val sétálgatott.

Szem nem maradt szárazon, amikor Freddie Mercury a tenyeréből olvasva elénekelte a Tavaszi szél vizet áraszt dallamait. Maga a zenekar és Brian May is úgy emlékszik vissza, hogy ez volt életük egyik legemlékezetesebb koncertje.

A Queen gitárosa 30 év után ismét Budapesten koncertezik Forrás: The Liquid Production

Az sem véletlen, hogy a Live Magic című dupla koncertalbumuk anyagát a Knebworth-parkban, a Wembley Stadionban tartott koncertjük mellett a Budapesten rögzített dalokból állították össze.

A helyszín sem véletlen

Brian May ráadásul ott lép fel, a Budapest Kongresszusi Központban, ahol a Live Magic című koncertfilm hazai díszbemutatóját tartották ugyancsak 1986 decemberében, és

amelyen ő maga is részt vett díszvendégként.

Talán az egykori Queen koncert és a tény, hogy Brian May számára milyen nosztalgikus és különleges Budapest játszott közre abban, hogy a két sztár úgy döntött, hogy One Voice elnevezésű turnéjukat Kelet-Európára is kibővítik és a térségben 11 koncertet adnak márciusban.

“Megtiszteltetés számmora, hogy újra Kelet-Európában léphetek fel, ahol 1986 óta nagyon sokszor koncertezhettem, így ez egyfajta harmincéves évforduló is lesz számomra” - mondta a sztár.

Íme, egy kis ízelítő a produkcióból!

Tom Hiddleston szívesen lenne James Bondhttp://www.life.hu/kult/20160307-a-bosszuallok-foszereploje-eljatszana-james-bond-szerepet.htmlTom Hiddleston jelenleg a BBC egyik sorozatában látható, de egy interjúban elejtette, hogy szívesen eljátszaná a 007-est is. KultOrigoBarbie Szűz Mária, Ken pedig Krisztus bőrébe bújthttp://www.life.hu/kult/20160307-keresztre-feszitettek-kent.htmlKét argentin művésznek köszönhetjük a fröccsöntött megváltást: fogták Barbie-t és Ken-t és a nagy vallások szentjeinek és isteneinek bőrébe bújtatták őket. Állítólag nem a hívőket akarták megbántani, csupán ezzel akarták felhívni a figyelmet a sokszínűségre. KultOrigoEgy sosem látott fotó került elő a fiatal Psota Irénrőlhttp://www.life.hu/kult/20160307-egy-sosem-latott-foto-kerult-elo-psota-irenrol.htmlPsota Irén egykori férje, Ungvári Tamás egy megható történetet és fotót osztott meg a nyilvánossággal. Kult--Az egykori Dr. House visszatér a képernyőkrehttp://www.life.hu/kult/20160222-hugh-laurie-uj-sorozatban-szerepel.htmlKíváncsiak vagytok Hugh Laurie új kalandjaira, aki az orvosi pályáról átállt a sötét oldalra és kétes üzletemberként folytatja tovább? Ha igen, akkor hétfőn este kilenckor kapcsoljuk be a televíziót, és kapcsolódjunk ki Hugh Laurie-val az AMC-n. Kult--Csúnya véget érhet a Dr. Csonthttp://www.life.hu/kult/20160224-ez-a-kinos-sztori-a-dr-csont-veget-jelentheti.htmlA Dr. Csont producere, Barry Josephson kijelentette, hogy nem hajlandó peren kívül megegyezni a Fox-szal, mindenképpen a bíróság, és a nyilvánosság előtt akarja behajtani azt a közel 20 millió dollárt, amivel állítása szerint tartozik neki a tévétársaság. Kult--Egy anya, aki fotókká változtatja a híres festményekethttp://www.life.hu/kult/20160217-fotokka-valtoztatja-hires-festmenyeinket.htmlLucia Kruta egy véletlennek köszönheti, hogy világhíres festményeket idéző fényképeket készít, ráadásul gyűjteménye öt év alatt 280 darabosra duzzadt. A modellek továbbra is saját és mások gyermekei, az eredmény pedig lenyűgöző. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.