örökbefogadás kutya állatvédelmi hét állatvédelem macska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az októbert egy nagyszerű kezdeményezéssel indítjuk: állatvédelmi hetet tartunk itt, a Life.hu-n. Rengeteg érdekességet olvashattok az állattartásról, örökbefogadásról, de a segítségünkkel most akár haza is vihetsz egy tündéri kutyust vagy cicát, aki csak a te szeretetedre vágyik... 

Gombos három-négy év körüli, mudikeverék kan. Aktív, jó agyú, de csintalan, játékos kutya, még nagyon sokat kell tanulnia. Szuka kutyákkal összeszoktatható, kan kutyákkal nem jön ki. Az embereket szereti. Aktív, kutyaiskolát is vállaló gazdát keres, benti tartással. +36-70-318-31-06 (Futrinka, Budapest)

Forrás: Futrinka Egyesület

Rocky másfél év körüli, keverék kan kutya, még kölyökkorában került a menhelyre, de azóta nem talált gazdára. Jól szocializált, kedves, vidám, különleges megjelenésű kutya, nagyon élvezi az emberek társaságát, de más kutyákkal is tökéletesen kijön. +36-20-358-21-83 (Eger)

Forrás: Egri Állatmenhely

Newton kétéves keverék kan, a gazdái költözés miatt hagyták hátra. Nagyon kedves, közepes-nagy termetű kutya, jelenleg egy kennelben él. Nagyon hiányzik neki az ember közelsége, de fekete felnőtt kutyaként nincs rá érdeklődés. +36-70-459-75-72 (Füzesabony)

Forrás: Füzesabonyi Állatmenhely

Bob egyéves keverék kan, az idegenekkel bizalmatlan, de a gazdájával kedves, hűséges kutya. Kan kutyákkal nem jön ki, szuka kutyákkal összeszoktatható. Ínszalagszakadás miatt egy műtét vár rá, de ezt követően már szeretne családban lábadozni. +36-30-232-18-90 (Miskolc)

Forrás: Miskolci Állatsegítő Alapítvány

Zsírkréta öt év körüli tacskókeverék kan, aki a váci gyepmesteri telepre került be sérült mellső lábbal, amit sajnos nem lehetett megmenteni, amputálni kellett. Szerencsére szépen megszokta az új helyzetet, vígan futkározik, örömmel játszik más kutyákkal is. Az emberek közül nem mindenkihez megy oda elsőre, de soha senkivel nem agresszív. A vihartól fél. +36-30-418-02-88 (Noé, Budapest)

Forrás: Noé Állatotthon Alapítvány

Kadifa egyéves, eleinte félénk, de utána nagyon kedves és játékos nőstény macska. Az utcáról fogták be csapdával, az élete veszélyben volt. Lakásban lakik, alomhoz szokott, befogadójával nagyon bújós. Kezdő gazdinak is ajánlott. +36-70-459-75-72 (Füzesabony)

Forrás: Füzesabonyi Állatmenhely

Joghurt egy év körüli nőstény macska, a kölykeivel került az állatotthonba. Ők már kirepültek, így Joghurt ideje is eljött a gazdisodásra. Nagyon hálás, kedves, ölbe vehető macska, bár kezdetben kissé félénk és visszahúzódó. Benti tartással fogadható örökbe. +36-20-540-55-62 (Noé, Budapest)

Forrás: Noé Állatotthon Alapítvány
Demény, a celebvizsla - "Minek fizessek a szeretetért, ha meg is menthetek valakit?"http://www.life.hu/kult/20160920-interju-magos-judittal-a-demeny-a-kotsog-konyv-irojaval.htmlDemény, a kötsög, Magyarország legismertebb vizslája, a közösségi portál állatsztárja. Örökbe fogadott kutya, aki az állatvédelem mellett is felemeli a hangját, de más témákban is markáns véleménye van. Ahogy viszont lenni szokott, Demény sem lehetne most ott, ahol van, ha nincs mögötte egy nő, aki az útját egyengeti. Ez a nő pedig nem más, mint Magos Judit, Demény gazdája. KultOrigoÍgy lesz teljes az életed: fogadj örökbehttp://www.life.hu/kult/20161003-allatok-orokbefogadasat-segitjuk.htmlAz októbert egy nagyszerű kezdményezéssel indítjuk: állatvédelmi hetet tartunk itt, a Life.hu-n. Rengeteg érdekességet olvashattok az állattartásról, örökbefogadásról, de a segítségünkkel most akár haza is vihetsz egy tündéri kutyust vagy cicát, aki csak a te szeretetedre vágyik... Kult--Az 5 leghátborzongatóbb, máig megoldatlan gyilkosság (18+)http://www.life.hu/kult/20160927-az-ot-leghatborzongatobb-maig-megoldatlan-gyilkossag.htmlEgyes rejtélyes halálesetek sokáig tartják lázban a médiát, és a közvéleményt is, ám sokszor azonban még ez sem segít a rendőröknek a bűnügyek megoldásában. Hiába a fokozott figyelem és a rengeteg teória arról, mi történhetett, bizonyos esetek máig megoldatlanok maradtak. Íme, a leghátborzongatóbb, máig megoldatlan ügyek – csak erős idegzetűeknek! KultOrigoA gazdi adatait a kutyába töltik?http://www.life.hu/kult/20160907-a-gazdi-adatait-a-kutyaba-toltik-avagy-mit-lehet-tudni-a-chipekrol.htmlA háziállatok egyedi azonosítása érdekében évek óta kötelező az úgynevezett microchip, melyet az állatorvosok ültetnek be a kutya, macska vagy egyéb állat nyakbőre alá. KultOrigoA gyepmesteri telep nem menhelyhttp://www.life.hu/kult/20160907-a-gyepmesteri-telep-nem-menhely-ezek-a-kulonbsegek.htmlSokan talán úgy foglalnák össze a különbséget, hogy a gyepmesteri telep rossz, a menhely jó. De ahogy az élet más területein, itt sem fekete-fehér a helyzet. KultOrigoA nonprofit lét és az állatvédelemhttp://www.life.hu/kult/20160907-allatvedelmi-szervezetek-non-profit-mukodese.htmlAz állatvédő szervezeteket az úgynevezett nonprofit működés jellemzi. Ez nem jelent mást, mint azt, hogy tevékenységüket nem anyagi javak megteremtése érdekében végzik, hanem valamilyen egyéb társadalmi cél elérését igyekeznek megvalósítani. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.